asseco Aimtec murr

Kovosvit má nového vlastníka

Společnost Industry Innovation, vlastněná Michalem Strnadem, prodala českého výrobce obráběcích strojů Kovosvit MAS ruskému investičnímu fondu Trust Union Fund.

 
Jeho vlastníci působí v Rusku v podobném oboru, což firmě podle mediálního zástupce Kovosvitu MAS Jaroslava Martínka otevírá nové příležitosti na východních trzích. Už nyní přinesli firmě významný kontrakt – dodávku 60 obráběcích center v hodnotě bezmála 400 mil. Kč.
Kovosvit dosud ovládal Jaroslav Strnad, který do firmy vstoupil na podzim 2016, kdy byl podnik v kritické situaci. Součástí Strnadovy průmyslové skupiny Czechoslovak Group (CSG), však Kovosvit nikdy nebyl. „Firmu se podařilo zachránit a stabilizovat, ale synergie v rámci skupiny nefungovaly podle původních představ, takže jsme hledali investora, který by společnost koupil a měl předpoklady ji dál rozvíjet,“ uvedl Jaroslav Strnad pro deník E15. Přestože hodnota transakce nebyla zveřejněna, je podle něj srovnatelná s počáteční investicí při majetkovém vstupu do Kovosvitu, což odpovídá řádu stovek milionů korun.
Jak uvedl předseda představenstva Kovosvitu MAS Daniel Kurucz, o prodeji firmy společnosti Trust Union Fund bylo rozhodnuto nejen kvůli cenovým podmínkám, ale i potenciálu znásobit tržby na východních trzích, kde má značka Kovosvit historicky silné renomé.
 
Publikováno: 22. 10. 2020 | Počet zobrazení: 862 článek mě zaujal 206
Zaujal Vás tento článek?
Ano