asseco Aimtec murr

Nástroje Dormer Pramet ve virtuální prezentaci

Na virtuální výstavě Výroba forem 2020, která se uskuteční v termínu od 24. do 26. listopadu letošního roku, bude společnost Dormer Pramet patřit ke stěžejním vystavovatelům.

 

Ve svém „stánku“ představí veškerý současný sortiment fréz s vyměnitelnými břitovými destičkami a monolitních nástrojů pro obrábění forem a zápustek.
V nástrojárnách se setkáváme s výrobou forem např. pro vstřikování plastů, forem pro tlakové lití, kovacích zápustek nebo mikroforem, přičemž každá z uvedených výrobních technologií klade na nástroje specifické požadavky. Materiál bývá často těžko obrobitelný a jsou kladeny nároky na odebrání velkého množství materiálu v krátkém čase. Portfolio nástrojů od společnosti Dormer Pramet, které pokrývá škálu od těžkého hrubování až po velmi jemné dokončování, umožňuje výrobci forem vypořádat se s jakoukoli těžkostí, která se v tomto specifickém výrobním segmentu může vyskytnout.
Při rozmanitosti materiálů a velikosti polotovarů, které se k výrobě forem a zápustek používají, je klíčová správná volba nástrojů. Dormer Pramet nabízí řadu standardních, ale i speciálních nástrojů, zejména fréz. K tomu, aby se tento průmyslový obor mohl dále rozvíjet, založila společnost i samostatný segment, ve kterém můžete najít mimo jiné ucelený sortiment vysokoposuvových fréz, např. SBN10, SSN11, SPD09, ale i mnohé jiné.
Při výrobě forem a zápustek patří mezi klíčové operace kopírovací frézování a dokončování. V sortimentu destičkových fréz nabízí firma nástroje pro hrubovací, polodokončovací a dokončovací operace pro obrábění ocelí, kalených ocelí a litin. Monolitní karbidové frézy zahrnují např. kulové frézy pro komplexní dokončování povrchů. Řada monolitních fréz S5xx je určena pro kalenou ocel, a je dostupná ve všech délkách. Řada fréz S2xx je určena pro obrábění nerezavějících ocelí a superslitin. Rodina fréz S7xx představuje univerzální volbu z hlediska obráběného materiálu a je určena pro širokou škálu frézovacích operací.
Všechny nástroje od společnosti Dormer Pramet splňují vysoké požadavky na trvanlivost a současně bezpečnost obráběcích operací. Jsou dostupné v mnoha průměrech, počtech zubů, délkách, typech geometrií, povlacích i substrátech.
Rozsáhlý program řezných nástrojů je pro Dormer Pramet do budoucna závazkem k tomu, aby výrobu forem a zápustek i nadále podporovala a rozvíjela.

Pavel Jašš, Dormer Pramet

 
Publikováno: 15. 12. 2020 | Počet zobrazení: 610 článek mě zaujal 151
Zaujal Vás tento článek?
Ano