asseco Aimtec murr

Vozík, s kterým vjedete i do výtahu

Nový všestranný elektrický vozík Linde E10 je univerzální a využitelný v mnoha průmyslových odvětvích. Uveze až tunovou zátěž a umí vjet i do nákladního výtahu.

 

Portfolio průmyslových manipulačních vozíků společnosti Linde Material Handling rozšířila novinka v podobě kompaktního flexibilního stroje, který může operovat i v místech, jež jsou pro běžnou techniku tohoto typu problematická či vůbec nepřístupná.
„Téměř v každém průmyslovém odvětví existují činnosti, které vyžadují obzvláště úzký, krátký a zároveň velmi lehký manipulační vozík, jenž může vjet i do nákladního výtahu. Vyšli jsme proto vstříc potřebám našich zákazníků a připravili nový vozík Linde E10 s kapacitou nosnosti až do 1 tuny, který je všestranným pomocníkem pro každodenní logistiku,“ vysvětluje Vladislav Záveský, Product Manager z české pobočky Linde MH. Novinka je k dispozici s klasickou olověnou nebo li-ion baterií a je vybavena řadou komfortních a bezpečnostních prvků. Díky kompaktním rozměrům (je nepatrně širší než standardní europaleta) a poloměru otáčení (pouhých 1317 mm) může manévrovat i v opravdu velmi stísněných prostorech. Krátký rozvor kol, kompaktní konstrukce (šířka pouhých 828 mm) a ideální koncepce řízení umožňují stohování, přepravu, vychystávání, nakládku i vykládku ve velmi těsném prostoru.

Navržen pro rozmanité potřeby
Jde o nejmenší model své řady, ale díky optimálnímu rozložení hmotnosti se uplatní při nejrůznějším nasazení. I přesto, že uspořádání prostoru řidiče je ryze funkční, nedochází ke snížení komfortu pro obsluhu. Vozík E10 je přednostně navržen pro převoz nákladů na krátkou vzdálenost, nemá proto sedačku pro řidiče, který na vozíku pouze stojí, nicméně je myšleno i na jeho pohodlí a v prostoru řidiče je instalováno polstrované opěradlo. Do vozíku může obsluha nastoupit z obou stran, aniž by řidič musel příliš zvedat nohy. Součástí standardní výbavy je i systém automatického snížení rychlosti v zatáčkách a při zdvihu sloupu disponuje vysokou stabilitou. Bezpečnostní spínač, označovaný také jako „tlačítko mrtvého muže“, je integrovaný do podlahové rohože plošiny řidiče, což zajišťuje, že se vozík rozjede pouze, když řidič stojí v obrysu podvozku.

Komplexní design zohledňuje vše důležité
Ergonomie, bezpečnost a komfort jízdy spolu úzce souvisí a tento princip ctil výrobce i při konstrukčním řešení nového modelu. Optimálně uspořádané ovládací prvky a úzké profily ochranného rámu a zdvihového sloupu zajišťují maximální volnost pohybu a vynikající výhled na náklad i okolí. K dokonalému pohodlí řidiče přispívá plošina odtlumená od vibrací a rázů. Pro případy, kdy je při manipulaci s nákladem nutné časté couvání, může být vozík vybaven dvojitou sadou ovládacích pák a rukojetí vpředu a vzadu. Volitelné vybavení vozíku E10 zahrnuje mj. stříšku z vysoce odolného pancéřového skla, která zajišťuje nerušený výhled nahoru a ochranu před padajícími předměty. Jako další doplňkové prvky jsou nabízena také bezpečnostní světla Linde BlueSpot a Linde TruckSpot, která varují osoby vyskytující se v pracovní oblasti vozíku pomocí signálních bodů promítaných na zem.

 
Publikováno: 21. 1. 2021 | Počet zobrazení: 588 článek mě zaujal 139
Zaujal Vás tento článek?
Ano