asseco Aimtec murr

Modulární AMR systém Max-N

Výrobce autonomních mobilních robotů s vysokým užitečným zatížením AutoGuide Mobile Robots uvedl na trh nový plně autonomní robotický vysokozdvižný vozík.

 

Autonomní vysokozdvižný vozík Max-N High Bay s protizávažím je určen k automatizaci regálových a vychystávacích operací ve skladech s vysokými regály. Může pojíždět rychlostí až 6,5 km/h a zvedat tunové užitečné zatížení do výšky až 11 m. Mechanika protizávaží je integrována do základny mobilního robota (AMR), takže vozík může jet až ke stojanu pro rychlejší vychystávání a umístění na vysoké skladovací regály.
Plně robotický autonomní vysokozdvižný vozík funguje bez problémů s existující skladovou infrastrukturou, takže není třeba investovat do nových regálových systémů nebo palet a instalace může být dokončena za několik týdnů. Pomocí softwaru SurePath Enterprise dostávají vozíky Max-N High Bays data ze stávajících systémů pro správu objednávek a skladů (WMS) a lze je rychle nasadit, přičemž program definuje nejefektivnější trasu pro každou úlohu.
Mezi klíčové vlastnosti vozíků patří skenery LiDAR a technologie SLAM, které mapují zařízení v reálném čase pro navigaci a detekci překážek i za špatných světelných podmínek. Inteligentní senzory detekce palet a regálů pro přesné vychystávání umožňují identifikovat prázdné palety a sledovat konkrétní LPN mezi plným stohem palet. Pro předcházení kolizím na ochranu zaměstnanců slouží bezkontaktní technologie a vestavěné senzory, které detekují převislé překážky pro bezpečnější autonomní zvedání v úzkých uličkách. Vozík lze v případě potřeby snadno přepnout do manuálního režimu.
Novinka je součástí patentově chráněného modulárního systému autonomních mobilních robotů AutoGuide a je navržena pro maximalizaci flexibility a provozuschopnosti vozového parku. Je jedním z několika adaptérů s vysokým užitečným zatížením pro robotickou základnu Max-N Base AMR, která se změnou adaptérů přemění z vysokozdvižného vozíku na stohovač palet, nízkozdvižný vozík nebo tahač – a zase zpět.
Se softwarem pro správu zásob se Max-N High Bay navíc stává součástí rovněž nově uvedeného systému Mobile Autonomous Storage and Retrieval System (ASRS). Toto software se propojuje s WMS a aplikacemi pro správu zásob. Tak může autonomní systém bezpečně a efektivně přepravovat materiály z přijímacího doku přímo do skladovacích regálů bez nutnosti dopravníkových systémů nebo jiné nepružné infrastruktury pro manipulaci s materiálem. Po napojení na podrobný seznam podnikových zásob dokáže dostat materiál přesně tam, kam patří.
Paletové vozíky Max-N převyšují bezpečnostní standardy ANSI a získaly certifikaci CE, která potvrzuje splnění nejpřísnější úrovně bezpečnosti a shody vyžadované směrnicemi a normami EU pro zdraví, bezpečnost a ochranu životního prostředí.

 
Publikováno: 21. 1. 2021 | Počet zobrazení: 636 článek mě zaujal 152
Zaujal Vás tento článek?
Ano