asseco Aimtec murr

Digitální manifest

Současný svět se radikálně liší od reality před deseti lety, sociální a ekonomické aktivity se přesouvají směrem k síti a technologický pokrok tento proces pouze urychluje.

 
Evropa byla rodištěm první industrializace a po staletí byla centrem vynálezů a inovací, ale nejhodnotnější globální společnosti dneška jsou digitální a rodí se buď v USA, nebo v Číně, které se řídí velmi odlišnými ekonomickými a sociálními modely. Zatímco USA se zaměřují na svobodu jednotlivce a trhu, Čína kombinuje státní kontrolu s kapitalismem. V konkurenci s těmito modely se Evropa ocitá „mezi“, bez jasné definice své role. Růst silného a nezávislého digitálního průmyslu je tedy zásadní pro zajištění budoucí ekonomické prosperity Evropy, zatímco digitální autonomie a svrchovanost jsou ještě důležitějšími prvky pro zachování a ochranu našich svobodných a demokratických společností.
EU je ekonomicky nejvíce prosperující Unií států na světě, domovem inovativních společností, vynikajícího základního výzkumu se silnou průmyslovou základnou. Pilířem úspěchu jsou malé a střední firmy: tvoří 99 % všech firem v EU a od roku 2013 do současnosti poskytovaly přibližně 85 % nových pracovních míst a představovaly více než dvě třetiny celkové zaměstnanosti na kontinentu a současně působí na globálních trzích.
DIGITAL SME věří, že Evropa potřebuje strategické myšlení, aby plně využila příležitosti digitální revoluce. Pouze prosperující digitální průmysl se solidními malými a středními firmami může Evropě pomoci udržet si digitální autonomii a plně využívat digitální revoluce.
 
Publikováno: 19. 2. 2021 | Počet zobrazení: 597 článek mě zaujal 160
Zaujal Vás tento článek?
Ano