asseco Aimtec murr

DS 4 s charismatickým designem

Značka DS Automobiles, jejíž podíl na trhu i navzdory pandemii neustále roste, přichází s novým modelem DS 4 v segmentu C-Premium. Prodej bude zahájen ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

 
Nový model DS 4 je postaven na nové vývojové verzi platformy EMP2, která používá 70 % nových nebo exkluzivních dílů a je použitelná pro různé typy pohonů. Navržena byla tak, aby do ní bylo možné zabudovat novou generaci plug-in hybridního ústrojí, aniž by se snížila prostornost kabiny nebo velikost zavazadlového prostoru.
Přeplňovaný čtyřválcový motor plug-in hybridu disponuje výkonem 180 koní, doplňuje jej 110koňový elektromotor a budou předávat celkový výkon 225 koní přes EAT8 na přední kola. Výkonnější baterie s novými články a větší kapacitou, která je umístěna za deformovatelným příčným nosníkem, zajišťuje dojezd více než 50 km.
Příď vozu získala nový světelný podpis využívající systém DS Matrix LED Vision, který kombinuje matrixová a směrová světla. Propracované plochy boků doplňují zapuštěné kliky dveří a vzadu je nová generace světel s motivem postupně vystupujících, laserem vypálených šupin.
Interiér je digitální, rozdělený na dvě vzájemně se prolínající zóny – na kontaktní, která zajišťuje komfort, a interaktivní pro jednotlivá rozhraní. Každý prvek interiéru je do něj intuitivně integrován jak z hlediska funkce, tak stylu. Cílem inovace bylo vytvořit na palubě vozu dokonalý klid. Řidiči si nově užijí i noční vidění a rozšířený head-up displej, který promítá informace o jízdě a navigaci virtuálně až před čelní sklo.
Novinka postavená na 20palcových kolech působí velmi impozantně. K dispozici bude ve 3 verzích: DS 4, DS 4 Cross a DS 4 Performance Line. V nabídce budou rovněž benzinové verze PureTech o výkonu 130, 180 a 225 koní a dieselová verze BlueHDi o výkonu 130 koní.
 
Publikováno: 23. 3. 2021 | Počet zobrazení: 542 článek mě zaujal 150
Zaujal Vás tento článek?
Ano