asseco Aimtec murr

Sebejisté Sorento PHEV

V únoru zahájila značka Kia prodej čtvrté generace SUV modelu Sorento s plug-in hybridním pohonem, který má být nejvyspělejším v historii automobilky.

 
Nový model je druhým elektrifikovaným provedením v rámci nové modelové řady Sorento. Příď je charakteristická tygří maskou přepracovanou tak, že obepíná integrované světlomety. Ostřejší křivky karoserie vyvolávají sebejistější a robustní design.
Díky nové platformě, na které bylo Sorento postaveno, narostla karoserie i rozvor. Tím se zachoval velkorysý interiér i zavazadelník. Promyšlená zástavba akumulátorového modulu, palivové nádrže, spalovacího motoru a elektromotoru do konstrukce zachovala velký prostor pro zavazadla a až sedm cestujících. Prostorná kabina s dvojicí nových digitálních displejů je vybavena prémiovými materiály a nejmodernějším systémem palubního infotainmentu.
Pohon Sorenta PHEV zajišťuje kombinace přeplňovaného benzinového motoru 1,6 T-GDI o výkonu 132 kW s 67kW elektromotorem, který plní lithium-iontový polymerový akumulátor o kapacitě 13,8 kWh. Celkový výkon 195 kW se pak prostřednictvím 6st. automatu dostává na všechna kola. Převodovka umožňuje souběžný přenos výkonu obou motorů při minimálních energetických ztrátách. Nezávislý systém vodního chlazení zajišťuje akumulátorovému modulu optimální tepelný management a efektivní provoz.
Sedmimístné SUV tak na jedno nabití vykazuje ekvivalentní čistě elektrický dojezd dle WLTP až 57 km a při jízdě ve městě dokonce 70 km.
 
Publikováno: 23. 3. 2021 | Počet zobrazení: 529 článek mě zaujal 139
Zaujal Vás tento článek?
Ano