asseco Aimtec murr

Herní konzole KFC

Když loni začala reklamní kampaň na KFConsole, která získala na Twitteru přes 11 mil. zhlédnutí, mnoho lidí si myslelo, že jde o parodii nebo tzv. spoof marketing. Ale není to vtip.

 
Řetězec rychlého občerstvení KFC potvrdil partnerství s renomovaným výrobcem hardwaru na vývoji konzole s tím, že už prošla několika fázemi. Zahrnovaly mj. speciální skříň, vytvoření unikátního chladicího systému a integraci komory pro ohřívání kuřecích pochoutek, které bude zajišťovat teplo generované součástkami a proudění vzduchu. Sama firma Cooler Master, která je za vývoj a výrobu KFConsole zodpovědná, ji žertovně charakterizuje jako „první ohřívací troubu na kuře vestavěnou do počítače na světě“.
Konzole by díky výkonným komponentům rozhodně neměla být žádné „ořezávátko“: Srdcem je Intel Nuc 9 Extreme Compute Element a výkonná grafická karta RTX od Asusu, což umožní zvládnout hry v rozlišení 4K, podporu frekvence až 240 snímků za vteřinu i pokročilé renderovací metody ray tracing. Konzole je připravena i na virtuální realitu a ve výbavě má mít i 1TB SSD disk a první GPU slot vyměnitelný za provozu. O ceně ani datu vydání zatím KFC neuvádí žádné údaje.
 
Publikováno: 23. 3. 2021 | Počet zobrazení: 890 článek mě zaujal 189
Zaujal Vás tento článek?
Ano