asseco Aimtec murr

U Rexrothu budoucnost už začala

Pod označením Smart MechatroniX nabídla společnost Bosch Rexroth nový balíček v podobě sady chytrých funkcí, která představuje novou úroveň manipulační technologie a přípravu na továrnu budoucnosti.

 

Bez ohledu na to, zda jde o aplikace typu pick & place v logistice, výměnu obrobků u výrobních strojů v balicí technice nebo v montážních procesech, všude, kde jde o manipulační úkoly ve spojení s automatizační technikou, je sada Smart Function Kit dokonalým mechatronickým řešením polohování a manipulace připraveným k instalaci.
Řešení popisuje třemi pojmy, které je charakterizují: rychlejší, intuitivnější a chytřejší. Smart Function Kit pro manipulační úkoly je založena na kartézském jednoosém nebo víceosém systému, který dokáže spolehlivě a přesně pohybovat díly v definovaném prostoru. Osvědčené komponenty lineární techniky značky Rexroth jsou kombinovány s inovativní řídicí technikou a softwarem pro vytváření dokonale koordinovaného systémového řešení.
Chytrá funkční sada zahrnuje předdefinované sety dokonale sladěných hardwarových komponent a softwaru, které tvoří jedno- nebo víceosý modulární systém sestávající z kompaktních modulů CKK, CKR a MKR a příslušných spojovacích prvků, které lze intuitivně ovládat prostřednictvím Web HMI. Automatizační hardware se skládá z regulátoru pohonu, řízení a servomotoru.

Připraveno k okamžitému nasazení
Mezi hlavní výhody Smart Function Kit patří zejména snadný výběr a konfigurace produktů prostřednictvím předvolených sad, které nevyžadují náročné programování. Jde o pohodlné řešení, které však garantuje, že obsahuje pouze prověřené prvky – všechny komponenty pocházejí od jednoho dodavatele.
Rychlé nasazení formou „Plug & Produce“, tzn., stačí zapojit a je připraveno vyrábět, jednoduchý výběr produktů pomocí LinSelect a rychlá konfigurace s online konfigurátorem, usnadňují jejich pořízení.
Samotný bezproblémový proces nasazení zajišťuje průvodce uváděním do provozu s automatickou konfigurací a parametrizací regulátoru, který uživatele intuitivně naviguje k potřebným úkonům. Předinstalovaný vizuální operační software a Web HMI prohlížeč pro uvedení do provozu umožňují v responzivním designu grafickou konfiguraci procesu pomocí funkce drag & drop (bez znalosti programování) a konfiguraci i analýzu procesů i ovládání. To vše zajišťuje krátkou dobu uvedení do provozu a rychlé zahájení výroby.
Řešení nabízí spolehlivost, transparentnost procesu a monitorování stavu jednotlivých prvků díky možnosti využití IoT. Modulární koncept znamená, že jde o vysoce flexibilní, rozšiřitelné systémy pro úsporné použití. Toto inteligentní, propojené řešení založené na otevřených rozhraních zajišťuje vysokou celkovou efektivnost zařízení (OEE).



Mechatronika nové generace
Platformou inteligentního řešení Smart MechatroniX splňuje Bosch Rexroth již dnes požadavky zákazníků zítřka díky flexibilním systémům, které jsou připraveny na budoucnost. Rozšíření špičkových komponent lineární techniky o senzory, elektroniku a software vytváří zcela nová řešení a obchodní modely pro továrnu budoucnosti.
V současné době jsou k dispozici tři pakety řady řešení Smart MechatroniX: Smart Function Kit pro aplikace lisování, Smart Function Kit pro manipulační procesy a taktilní kompenzační modul Smart Flex Effector pro manipulační roboty.
Bosch Rexroth tak má k dispozici chytrá řešení pro všechny budoucí požadavky v automatizaci továrny.

www.boschrexroth.cz

 
Publikováno: 16. 4. 2021 | Počet zobrazení: 684 článek mě zaujal 173
Zaujal Vás tento článek?
Ano