asseco Aimtec murr

Pozoruhodný projekt ekoměsta

Automobilka Volvo ve spolupráci se svým mateřským městem Göteborg připravuje vytvoření modelového projektu pro klimaticky neutrální město.

 
Na jaře letošního roku bude spuštěna Iniciativa Green City Zone, jejímž smyslem je vybudovat uvnitř největšího skandinávského přístavního města zcela bezemisní oblast, kde bude fungovat celá řada klimaticky neutrálních druhů dopravy v kombinaci s digitálně propojenou infrastrukturou.
Možnost využít jako testovací prostředí reálné město pomůže automobilce urychlit vývoj technologií a služeb na poli elektrifikace, sdílené mobility, autonomního řízení, konektivity a bezpečnosti. Mezi technologiemi, které zde mají být testovány, patří různá řešení a služby fungující na základě geografické pozice, jako jsou např. využívání režimu čistě elektrické jízdy v daných zónách a dodržování maximální povolené rychlosti, dopravní infrastruktura propojená s automobilovými systémy aktivní bezpečnosti a sdílení informací mezi účastníky silničního provozu, kompletní síť snadno využitelných nabíjecích stanic pro elektrická vozidla a autonomně řízené taxíky, které se budou dále vyvíjet v živém prostředí.
 
Publikováno: 16. 4. 2021 | Počet zobrazení: 867 článek mě zaujal 186
Zaujal Vás tento článek?
Ano