asseco Aimtec murr

Nejmenší výkonná barevná LED tiskárna na světě

Pod označením C650 uvedla společnost OKI na český trh nejmenší LED výkonnou barevnou tiskárnu na světě. Kromě skutečně kompaktních rozměrů, díky kterým se vejde i do těch nejmenších provozů a kanceláří, je výjimečná i robustností a vysoce nadprůměrným využitím kovových součástí pro maximální odolnost.

 

Tiskárna OKI C650 umožňuje rychlý tisk potřebných materiálů na vyžádání: od běžného kancelářského tisku, faktur, přes značení společenského odstupu, POS materiály, ceníky a propagační akce v prodejně, samolepky na okna, školicí materiály pro zaměstnance až po letáky k produktům. Zajímavostí u OKI je možnost tisku bannerů o délce až 1,3 m. Zatímco dříve bylo zvykem řadu materiálů, např. produktové listy, tisknout externě ve vyšších nákladech, dnes řada menších firem preferuje in-house tisk, kdy si materiály produkují kdykoliv a v počtu, který je potřeba. Výstupy lze snadno personalizovat nebo třeba upravit cenu. Tato malá, ale výkonná tiskárna najde své místo ve skladu, na výrobní lince, v malé prodejně nebo v provozní kanceláři hotelu nebo restaurace. Po registraci zákazník navíc získá prodlouženou tříletou záruku se servisováním v místě provozu.

Barevně nebo černobíle
Podle statistik má platit, že pokud není ve firmě omezen barevný tisk, zhruba třetina výtisků je tištěna barevně. Jedna stránka stojí 3x až 4x více než černobílá, kombinace černobílého a barevného tisku vychází zhruba 1,5x až 2x více, než kdyby se všechno tisklo černobíle. Jde o takzvanou obchodní grafiku, ne o celobarevný potisk stránek. Nejde tedy o nějaký závratný rozdíl a také proto čím dál více organizací přestává barevný tisk omezovat.
Bližší pohled na hardwarové parametry říká, že zařízení OKI C 650 formátu A4 s rozlišením 1200 x 1200 dpi tiskne rychlostí 35 stran za minutu na média s neobvykle širokým rozsahem gramáží od 60 do 256 g/m² s rozměry od B8 (62 x 88 mm) až po bannery 216 x 1321 mm. První stránka barevně i černobíle je vytištěna již za 6,5 vteřiny. Zařízení je vybaveno automatickým oboustranným tiskem, tzv. duplexem. Nechybí ethernetový port, USB 2.0 a volitelná Wi-Fi 802.11 a/b/g/n. Je podporován tisk z nejrozšířenějších operačních systémů Windows, macOS, OS X, iOS, Android, Chrome OS a Linux.
Pro rozšíření tiskárny C650 o kopírování a skenování OKI doporučuje používat mobilní aplikaci ABBYY FineScanner. Mobilní telefon se tak promění ve skener využívající umělou inteligenci pro skenování papírových dokumentů a pořizování digitálních kopií určených k tisku a ukládání. To tiskárně C650 přidává funkci pro občasné skenování a současně odstraňuje potřebu samostatného stolního skeneru nebo multifunkčního zařízení.
Další přidanou hodnotou je možnost využívat služeb centra The Design Hub na bázi softwaru Shoppa, které vyřeší většinu potřeb při tvorbě návrhů firemních tiskovin. Tato uživatelsky přívětivá kreativní platforma usnadní produkci tištěných propagačních materiálů v profesionální kvalitě, interně a po několika kliknutích, navíc bez nutnosti odborných grafických znalostí.

Vše v kompaktním těle
Pro maximální úsporu místa je v OKI C650 použita inovativní technologie Space Saving, která kromě malých rozměrů 29 x 39,5 x 43 cm také zajišťuje, že všechny provozní i servisní úkony lze provádět z přední strany zařízení, což dále výrazně snižuje potřebu prostoru pro obsluhu. A to je přitom v zařízení kompletní sada samostatných tonerů CMYK, válců a dokonce i duplexní jednotka pro automatický oboustranný tisk. Kvůli údržbě postačí ponechat po stranách 2cm mezeru. Celkově potřebný provozní prostor dosahuje rozměrů 49 x 43,5 x 65,4 cm (výška, šířka, hloubka).
Spolehlivost byla podle výrobce při vývoji modelu C650 klíčovým parametrem a využití odolných komponent namísto plastů činí z této tiskárny jednu z nejrobustnějších ve své třídě. Dokazuje to hmotnost, která včetně spotřebního materiálu činí 28,2 kg a má být zárukou dlouhé bezproblémové životnosti. Doporučovaný pracovní cyklus tiskárny je až 8 tisíc stran měsíčně, takže se hodí do provozů, kde se denně tisknou desítky až stovky stránek s požadavkem na profesionální kvalitu. Maximální kapacita papíru se všemi dostupnými přídavnými zásobníky je 1940 listů, výška sestavy v takovém případě dosahuje 81 cm.

Tomáš Jirásko

 
Publikováno: 26. 5. 2021 | Počet zobrazení: 494 článek mě zaujal 118
Zaujal Vás tento článek?
Ano