asseco Aimtec murr

Chytré řešení k vytvoření větší síly

Brněnská společnost Svoboda, zaměřená na dodávky polotovarů pro nástroje na lisování plastů a lehkých kovů, uvedla na český trh pozoruhodné řešení pro „upgrade“ silových parametrů vstřikolisů.

 

Patentovaný systém IronJaw stejnojmenné portugalsko-francouzské technologické firmy představuje jednoduché a funkční řešení, které dokáže efektivně výrazně zvýšit zavírací sílu stroje navíc o dalších 50 až 400 tun. Například stroj JSW 220ADS (což je kompaktní střední lis se silou  220 tun) v kombinaci s IronJaw velikosti L dosáhne zavírací síly až 470 tun.
Jde o plug & play systém, který se připojuje ke vstřikovacím formám a výrobcům plastových dílů přináší celou řadu výhod. Systém je výsledkem pětiletého vývoje a podle výrobce nabízí zvýšení upínací síly pro formy v plastikářských lisech až o 60 %. Otestován a prověřen byl v provozních podmínkách průmyslového prostředí a jeho výhodou je kompatibilita se všemi vstřikovacími stroji na trhu. K dispozici je ve čtyřech velikostních sadách označených: S, M, L a XL, a jejich modulární konfigurace umožňuje vyladit sílu lisu doslova na míru dané aplikaci.
Díky zvýšení zavírací síly stávajících lisů získává výrobce možnost pořídit menší stroje, než jaké by jinak byly pro danou aplikaci standardně zapotřebí, navíc tím šetří místo v hale. Jeden systém lze použít pro více forem/lisů.
Řešení rovněž umožňuje zvýšit počet dutin ve formě a použít levnější polymer s vyšší viskozitou. Dokonalé uzavření formy IronJaw také zamezuje přetokům, snižuje tloušťku dílu a umožňuje asymetrické vstřikování. Systém zkracuje dobu cyklu a je zcela bezúdržbový, což snižuje náklady na údržbu a v neposlední řadě šetří energie, jelikož ji získává z hydraulických vedení vstřikovacího stroje.

 
Publikováno: 26. 5. 2021 | Počet zobrazení: 522 článek mě zaujal 127
Zaujal Vás tento článek?
Ano