asseco Aimtec murr

Systém horkých vtoků pro malé stroje

Pod označením L2X-Mikro představila společnost Ewikon Molding Technologies nové výkonné systémy horkých vtoků, které lze integrovat do všech běžných velikostí forem pro vstřikovací stroje.

 

Vysoce výkonný systém horkých vtoků L2X-Mikro pro mikroinjekční formování dílů z technické pryskyřice od 0,01 g na trysku na malých vstřikovacích lisech je nyní k dispozici i jako kompaktní čtyřvstřiková verze s technologií ventilového šoupátka pro hmotnosti broků kolem 0,05 g na trysku.
Systém využívá technologii synchronních desek pro současné ovládání všech čepů ventilů. Díky velmi kompaktní konstrukci technologie pohonu jej lze snadno integrovat do všech velikostí forem pro malé vstřikovací stroje.
Přímé zahřívání trysek zajišťuje podle výrobce vysoký tepelný výkon pro spolehlivé zpracování standardních materiálů, především technických plastů s úzkými technologickými okny. Tenké trysky s průměrem průtokového kanálu 3 mm mají vnější průměr 10 mm a nepropustné šroubové spojení s rozdělovačem. Přes kompaktní konstrukci bylo možné použít ohřívače spirál, které jsou integrovány do přesných výřezů v tlakové trubce vedoucí taveninu, aby umožnily zcela homogenní teplotní profil po celé délce trysky. Speciální spojovací technologie šroubů L2X zajišťuje přesné umístění připojovacích kabelů a minimalizuje požadovaný instalační prostor. Plně vyvážené rozdělovače mají délku hrany 59 x 59 mm, což snižuje celkovou délku dráhy toku a objem taveniny, který má být v systému vyměňován, a zajišťuje bezproblémové zpracování materiálů s kritickými dobami setrvání v aplikacích s nízkou hmotností broků.
Systém je k dispozici v různých verzích pro otevřenou bránu (jako 2-, 4- nebo 6vstřiková varianta) nebo jako kompletní horká část pro bránu ventilu s předinstalovanými tryskami a rozdělovacím potrubím ve čtyřpaprskové verzi. Aby bylo možné realizovat vícekomorové systémy s většími dutinami, lze použít několik modulů se čtyřmi vstřiky v kombinaci se společnou synchronní deskou a můstkovým rozdělovacím potrubím, což umožňuje vytvořit až 16vstřikovou horkou část s velikostí formy 256 x 346 mm. V systémech ventilových šoupátek jsou všechny čepy ventilů ovládány jednou společnou synchronní deskou.
K výrobcem zdůrazňovaným hlavním výhodám patří zejména hrotové vložky s výkonným přímým ohřevem a samostatnou regulací teploty pro bezproblémové spolehlivé zpracování technických pryskyřic a tepelně citlivých materiálů (malý objem taveniny v systému díky krátkým délkám dráhy toku).

 
Publikováno: 26. 5. 2021 | Počet zobrazení: 533 článek mě zaujal 132
Zaujal Vás tento článek?
Ano