asseco Aimtec murr

Utěsněné rychlovýměnné sklíčidlo pro malé a střední série

Chcete-li zefektivnit výrobu soustružených dílů, potřebujete bezúdržbové, procesně bezpečné a přesné upínací přípravky, které lze rychle přestavět a v případě potřeby je možné automaticky zakládat obrobky.

 

Přesně tyto požadavky splňuje SCHUNK ROTA THW3, silové sklíčidlo s rychlou výměnou čelistí a patentovaným utěsněním. Kromě výše uvedeného sklíčidlo exceluje dlouhodobou vysokou procesní stabilitou, konstantními upínacími silami a dlouhými servisními intervaly.

Všestranný talent pro nejrůznější použití
Rychlovýměnné sklíčidlo ROTA THW3 lze rychle přestavět na nové spektrum dílů vyráběných na CNC soustruzích, vertikálních pick-up soustruzích a soustružnicko-frézovacích centrech, a to s excelentní opakovatelnou přesností výměny čelistí < 0,02 mm. Díky tomu lze jednou protočené sady čelistí opakovaně používat i při soustružení dílů v přesných tolerancích. Zdvih základních čelistí s přímým ozubením je v závislosti na velikosti od 6,7 mm do 10,5 mm. Rotační píst zajišťuje přímým přenosem sil vysokou účinnost: U nejmenší velikosti 200 a od velikosti 400 dosahuje upínací síla hodnoty 64 kN, resp. 240 kN. Jeho tvrzené a extrémně tuhé tělo zaručuje dosažení přesných a spolehlivých výsledků obrábění i při maximálním zatížení.
Díky optimalizovanému tvaru je sklíčidlo vhodné i pro frézovací operace. Velký průchozí otvor o průměru 52 mm (u velikosti 200) až 165 mm (u velikosti 630),  vyměnitelná středová pouzdra i možnost vnitřního a vnějšího upnutí umožňují mnohostranné použití. Sklíčidlo lze volitelně dovybavit nastavitelným axiálním dorazem.  

Quickfinder – nástroj pro rychlé hledání upínacích čelistí
S vyhledávačem upínacích čelistí SCHUNK Quickfinder je nalezení vhodných čelistí pro všechny výrobce a typy sklíčidel včetně ROTA THW3 hračkou. Stačí pouhé čtyři kliky: definovat výrobce sklíčidla, typ, velikost a detail. Pouhým kliknutím na  příslušné tlačítko obdrží uživatel seznam všech relevantních upínacích čelistí z celosvětově nejširšího programu standardních upínacích čelistí, který zahrnuje přes 1200 položek.

Gabriela Prudilová, SCHUNK

 
Publikováno: 26. 5. 2021 | Počet zobrazení: 495 článek mě zaujal 128
Zaujal Vás tento článek?
Ano