asseco Aimtec murr

Mnichovské metro s brzdovými prvky Dako

Již letos zahájí společnost Dako-CZ dodávky brzdových komponent pro dalších 22 šestivozových souprav metra v bavorské metropoli. Zakázka v řádu desítek milionů korun je další opcí na již dříve realizovanou spolupráci.

 
Brzdovými komponenty budou osazeny soupravy platformy Inspiro C2 od společnosti Siemens, pro něž je Dako-CZ už tradičním dodavatelem. Po celém světě jezdí již stovky souprav metra osazených brzdovými komponenty z produkce třemošnické firmy, např. vozy metra platformy Inspiro, která je provozována v Oslu, Varšavě, Mnichově, Kuala Lumpur, Rijádu, modré a zelené lince v Bangkoku, Norimberku a Sofii.
„V tuto chvíli jezdí po světě 441 souprav metra, které čítají 1692 vozů osazenými brzdovými komponenty Dako,“ uvádí generální ředitelka společnosti Dagmar Matúšová. Dodávky brzdových komponent Dako-CZ do souprav C2 mnichovského metra budou zahrnovat pneumatické moduly, protismykové a diferenciální ventily, ventily vzduchového odpružení, kohouty, sběrače, nouzové ventily, diagnostické přípojky, škrtiče, konektory a vzduchojemy. Celkově dodá firma během 10 let od roku 2013, kdy začala realizace první zakázky, do roku 2023, brzdové komponenty na 67 souprav mnichovského metra.
 
Publikováno: 26. 5. 2021 | Počet zobrazení: 662 článek mě zaujal 162
Zaujal Vás tento článek?
Ano