asseco Aimtec murr

Stlačený vzduch pro aplikace všeho druhu

Potravinářské společnosti, dřevozpracující, kovoobráběcí a automobilový průmysl a mnoho dalších již léta spoléhají na kompresory RENNER, protože spolehlivost, robustnost a energetická účinnost jsou základem technologie stlačeného vzduchu.

 

Středně velká rodinná firma nabízí ekonomické systémy stlačeného vzduchu pro ambiciózní řemeslníky, průmysl i obchod. Zejména v oblastech, kde je vyžadován spolehlivý přívod stlačeného vzduchu, jsou vysoce kvalitní kompresory RENNER první volbou. Tajemství úspěchu značky RENNER, kterou na českém trhu zastupuje společnost TIBBIS, je v partnerství, orientaci na služby, spolehlivost a krátké dodací lhůty.
V roce 1994 Annette a Bernt Renner založili společnost v Güglingenu v Bádensku-Württembersku. To, co začalo jako garáž se třemi zaměstnanci, se od té doby vyvinulo v mezinárodní společnost s více než 180 zaměstnanci. Dnes jsou kompresory RENNER vyráběny nejmodernějšími výrobními procesy v každé velikosti a provedení. Od malých mobilních pístových kompresorů po velké SCROLL a šroubové kompresory pro průmyslová zařízení. Od roku 2006 je RENNER certifikován podle DIN EN ISO 9001.
Inovativní síla a standardy vysoké kvality spolu s důsledným zaměřením na potřeby zákazníků a dobrým poměrem cena/výkon – to je klíč k úspěchu firmy RENNER. Pořízením kompresoru RENNER si zákazník může být jistý, že získá kompaktní, robustní, spolehlivý a energeticky úsporný produkt šitý přesně na míru jeho potřebám, jak se o tom mohli přesvědčit i čeští zákazníci, kterým tyto kompresory dodává a servisuje firma TIBBIS. K dispozici je i široká servisní síť dobře vyškolených partnerů po celém světě. To platí nejen pro oblast odborných znalostí, šroubové kompresory, ale také pro pístové a lamelové kompresory a bezolejový stlačený vzduch.

Energetická účinnost je samozřejmostí
Ať už s frekvenčním řízením, chladicí sušičkou na nádrži se stlačeným vzduchem, nebo jako kompletní stanice na stlačený vzduch, je vysoká energetická účinnost u značky RENNER samozřejmostí. Všechny řady fungují mimořádně nákladově efektivně. Z nabídky více než 6000 přizpůsobitelných modelů – od úrovně tlaku po spotřebu energie – lze každý přizpůsobit přesně potřebám zákazníka.

Lepší dva malé než jeden velký
Nová řada kompresorů RSDKM (F) - PRO s asymetrickým profilem je určena pro nekompromisní průmyslové použití. Disponuje vysokou ekonomickou účinností, dlouhou životností a jednoduchou nenákladnou údržbou. Při vývoji byl kladen důraz na vysoký výkon stlačeného vzduchu, malé nároky na prostor a snadno přístupné části pro údržbu.
Nový modulární systém RSDKM (F) - PRO disponuje dvěma kompresory v libovolném rozsahu výkonu od 3,0 do 11,0 kW ze standardní řady RENNER, nádržíi na stlačený vzduch a posuvnou kondenzační sušičkou. Systém lze podle potřeby různě kombinovat a doplňovat dalším příslušenstvím. Díky tandemovému designu uspořádání je set mimořádně prostorově úsporný.
Při malé spotřebě v určitých hodinách provozu lze využívat pouze jeden kompresor, při potřebě zvýšené účinnosti jej může vystřídat výkonnější druhý kompresor a při špičce mohou pracovat oba. Firma tím ušetří nákladný provoz jednoho výkonného kompresoru, navíc v případě poruchy nebo údržby jednoho kompresoru zajišťuje provoz druhý. Dalším plusem z hlediska snadné údržby je posuvná kondenzační sušička. Volitelně lze kompresory programovat pomocí dotykového prémiového ovládání RENNERtronic Plus Touch.
Jako alternativy pro jednoduché aplikace jsou k dispozici ovládací prvky RENNERlogic a RENNERtronic. V neposlední řadě šetří RSDKM (F) - PRO firmě náklady na instalaci – oba kompresory jsou ve výrobě připojeny k nádrži na stlačený vzduch a chladicí sušič, takže k síti stlačeného vzduchu existuje pouze jedno připojení. Kromě toho lze systém velmi rychle a snadno přemístit pomocí paletového vozíku.

Nová řídicí elektronika
Elektronické ovládání RENNERtronic Plus Touch zabudované do kompresoru je vrcholná verze s velkým 7palcovým dotykovým displejem, v němž je umístěn i datový displej. Toto nové řízení vyvinuté specialisty RENNER je technicky propracovaný řídicí, regulační a monitorovací systém pro kompresory této značky.
Inteligentní, volně programovatelný systém se používá k záznamu, monitorování a vizualizaci provozně důležitých parametrů a funkcí. Zároveň je v případě potřeby vybrán nejhospodárnější provozní režim. Kombinace volnoběhu, plného zatížení nebo přerušovaného provozu optimálně využívá potenciál úspory energie. V případě poruchy usnadňuje RENNERtronic Plus Touch rychlý restart vyhledáním a zobrazením možných zdrojů chyb.

Inteligentní ovládání kompresoru:
- Neustále sleduje tlak v síti i systému pomocí dvou snímačů tlaku
- Neustále sleduje provozní teplotu teplotním čidlem
- Reguluje doby nečinnosti
- Sleduje směr otáčení i výpadek fáze

Indikace na displeji:
Na displeji se zobrazuje tlak v síti, tlak v systému, teplota oleje, dodané množství, datum a čas a také stav kompresoru.

Statistické zobrazení:
- Tlak v síti, tlak v systému, teplota oleje a dodávané množství se zobrazují v liniovém diagramu, který lze škálovat v hodinovém, denním, týdenním a měsíčním zobrazení.
- Zobrazení hodin provozu a zatížení a hodin provozu do příští údržby
- Kromě toho jsou provozní hodiny frekvenčně řízených kompresorů dokumentovány při různých zatíženích

Standardní vybavení:
- Reléové výstupy pro ovládání stykačů vedení, hvězda a trojúhelník
- Reléové výstupy pro ovládání solenoidového ventilu zatížení/volnoběh
- Čtyři další reléové výstupy pro zprávy (např. alarmová zpráva)
- Osm digitálních vstupů (např. pro nouzové zastavení, dálkové/místní ovládání)
- Osm analogových vstupů pro snímač tlaku a teplotní čidlo
- Dva analogové výstupy přímo dostupné pro výstup analogového signálu pro frekvenční měnič, jako hodnota tlaku nebo teplota
- Přepínání zátěže/volnoběhu
- Nastavitelná funkce automatické protimrazové ochrany
- Časový spínač s 8 kanály pro zapnutí/vypnutí kompresorů, přepínání beznapěťových výstupů nebo přepínání do až čtyř tlakových pásem
- Inteligentní obvod pro přepínání základního zatížení je integrován do řízení
- Přetížení motoru, obecný alarm, servis filtru
- Dotaz na celkové hodiny a hodiny v zatížení
- Napájení 24 VAC
- Rozhraní RS 485 včetně připojení Modbus RTU

Pro informace o všech nových produktech i dalších rozhraních, která jsou volitelně možná, kontaktujte společnost TIBBIS, s.r.o., která značku RENNER na českém trhu zastupuje.

Michal Novák, TIBBIS
Foto: RENNER

 
Publikováno: 18. 6. 2021 | Počet zobrazení: 544 článek mě zaujal 138
Zaujal Vás tento článek?
Ano