asseco Aimtec murr

Firmy investují do robotů

Během pandemie se výrobci, zejména z automobilového a elektronického sektoru, obracejí k automatizaci a investují do flotil autonomních mobilních robotů (AMR) s cílem automatizovat manipulaci s materiálem a vnitřní logistiku.

 
Mobile Industrial Robots (MiR), světový výrobce AMR, oznámil 55% nárůst prodeje v 1. čtvrtletí 2021 oproti stejnému období loňského roku. Jak ukazují letošní objednávky, automobilové a elektronické společnosti pokračují v automatizaci interní dopravy pomocí AMR. Tyto roboty jsou široce používány i v odvětví spotřebního baleného zboží, farmaceutickém průmyslu a logistice. Globální pandemie také podpořila rozmach čisticích modulů pro AMR, jelikož jsou nasazovány k dezinfekci kanceláří, nemocnic a dalších veřejných míst.
„Automatizace a digitalizace jsou zásadní k posílení výrobních podniků během a po pandemii. Mnoho firem, které testovaly řešení AMR, plánuje nasazení až desítek těchto robotů, aby zlepšilo interní logistiku a efektivitu,“ řekl Søren E. Nielsen, prezident společnosti MiR.
Firma zaznamenala i zvýšený zájem výrobců technologií o integraci robotických platforem, aby jejich automatizační řešení byla mobilní a flexibilní. Aby MiR zajistil, že zákazníci budou moci využívat všech výhod AMR, vyvinul software MiRFleet, který spravuje jejich roboty a integruje je do dalších systémů, jako je např. ERP či systémy pro správu skladů. To zákazníkům umožňuje snáze rozšiřovat svou flotilu AMR lokálně a na více místech.
 
Publikováno: 18. 6. 2021 | Počet zobrazení: 502 článek mě zaujal 126
Zaujal Vás tento článek?
Ano