asseco Aimtec murr

Ocenění Brother za design řídicího systému

Výrobce japonských obráběcích strojů Brother, zastupovaný na českém trhu firmou Misan, může přiřadit ke svým vynikajícím technickým parametrům i neméně cenné body za designové řešení jejich obsluhy.

 

CNC obráběcí stroje SPEEDIO firmy Brother se mohou nyní chlubit i prestižním mezinárodním oceněním iF DESIGN AWARD, které získaly pro letošní rok za svůj design nové generace jejich řídicího systému – uživatelského rozhraní (tj. prostředí řídicího systému + ergonomie ovládacího panelu) nesoucí označení D00.
Řešení uživatelského rozhraní pro ovládání CNC obráběcích strojů Brother bylo poprvé představeno a uvedeno na trh v roce 1985 jako A00, následované typy B00 a C00, přičemž D00 tak reprezentuje již čtvrtou generaci zmíněného systému.
Jak zdůrazňují jeho tvůrci, řešení je zaměřeno na širokou škálu výrobních podniků podnikajících v malosériové, sériové i hromadné výrobě. K hlavním výhodám tohoto řešení patří, že rozhraní je velmi uživatelsky přívětivé, ať už je uživatel výrobním inženýrem, údržbářem, nebo operátorem. Pro zlepšení použitelnosti je systém D00, mimo jiné, vybaven přehledným dotykovým panelem s větší velikostí o úhlopříčce 15 palců ve srovnání s 12palcovým displejem používaným u předchozích generací.

 
Publikováno: 21. 6. 2021 | Počet zobrazení: 530 článek mě zaujal 135
Zaujal Vás tento článek?
Ano