asseco Aimtec murr

Spi děťátko spi…

Robotická hi-tech kolébka simuluje novorozenci podmínky, na něž bylo zvyklé v bezpečí matčina bříška. V podstatě vytváří virtuální dělohu.

 
U zrodu robokolébky SNOO stál renomovaný americký pediatr Harvey Karp. Ve spolupráci s designovým studiem Yves Behar vytvořil dětskou postýlku, která využívá nejnovější technologie, aby usnadnila novým rodičům první rok s dítětem a ušetřila jim bezesné probdělé noci. Což má pro ně svou cenu, kterou tvůrci zařízení vyčíslili na 1560 dolarů.
Karp vychází z předpokladu, že novorozenci touží po podobných stimulačních podmínkách, jako měli v děloze, protože jsou zvyklí na zvuk a pohyb. To vedlo k vytvoření útočiště s konstantními uklidňujícími rytmy, které udržuje dítě celou noc v optimální poloze a s využitím technologických pomůcek je uklidňuje, aby nerušeně spalo.
Kolébka je vybavena elektromotory, pohybovými senzory, mikrofony a reproduktory, a když se dítě probudí, SNOO automaticky reaguje pomocí motorizovaného pohybu a zvuku vysíláním tzv. nízkého bílého šumu, který je přivede zpět ke spánku, nebo vyšším zvukem, jež plačící dítě zklidní.

 
Publikováno: 21. 6. 2021 | Počet zobrazení: 811 článek mě zaujal 182
Zaujal Vás tento článek?
Ano