asseco Aimtec murr

Voštinová jádra usnadní recyklaci

Nová voštinová jádra firmy EconCore podporují vysoký tepelný výkon a potenciál recyklovatelnosti pro baterie EV a fotovoltaické struktury.

 

Vyvinutá voštinová jádra pro vrstvené sendvičové panely jsou vyrobeny z pryskyřice Sabic Noryl GTX, směsi polyfenylen etheru (PPE) a vlastní technologie EconCore. Nabízejí vyšší tepelný výkon, lepší tvarovou stabilitu a nižší absorpci vody ve srovnání s voštinovými strukturami vyrobenými z tradičních termoplastů. Tyto vlastnosti umožňují použití nového materiálu jádra v náročných aplikacích, jako jsou automobilové a fotovoltaické komponenty.
Kombinace nového voštinového jádra s termoplastickými kompozitními vrstvami k výrobě termoplastického sendvičového panelu může usnadnit recyklaci. Voštinové struktury poskytují vysoký poměr výkonu k hmotnosti a efektivní absorpci energie při nárazu – jejich tuhost převyšuje tuhost monolitických materiálů. Sendvičové struktury jsou také účinným prostředkem ke snižování hmotnosti v široké škále aplikací, kde je kritickým faktorem hmotnost. V kombinaci s efektivní in-line integrovanou technologií výroby sendvičových panelů má toto snížení hmotnosti pozitivní dopad na celkovou úsporu výrobních nákladů a odpovědnost za životní prostředí.
Kromě snížení spotřeby surovin podporují voštiny i recyklovatelnost. Kombinace jádrových struktur na bázi PPE s termoplastickými kompozitními vrstvami, jako jsou ty na bázi nylonu, přispívá k recyklovatelnému a udržitelnému řešení.
Sendvičové panely vyrobené výhradně z termoplastů lze také efektivně zpracovat na hotové díly se složitými geometriemi pomocí lisovacích procesů, což může pomoci podstatně zkrátit doby výrobního cyklu.

 

 
Publikováno: 23. 7. 2021 | Počet zobrazení: 586 článek mě zaujal 145
Zaujal Vás tento článek?
Ano