asseco Aimtec murr

Bezpečnostní dveřní spínače s podsvícením

Společnost Panasonic vyvinula bezpečnostní dveřní spínače řady SG-P, které stav dveří (otevřeno/zavřeno) výrobního zařízení signalizují nekompromisně výrazným barevným podsvícením.

 

Ve výrobě se bohužel stále ještě používají dveřní spínače, u kterých lze snadno zakázat bezpečnostní funkce, což způsobuje vážné nehody. Nové senzory umožní zvýšit bezpečnost pracovníků a snížit prostoje strojů.
Bezpečnostní dveřní spínače řady SG-P díky použitému systému RFID blokují úmyslné vypnutí bezpečnostních funkcí. Dodržování kódovaných úrovní uvedených v ISO 14119 zvyšuje bezpečnost lidí ve výrobě. Spínače jsou vybaveny velkým a jasným indikátorem, a přesto zůstávají natolik kompaktní, aby mohly být namontovány k profilu o hraně 30 mm. Otevřené dveře jsou signalizovány jasně červeným světlem, zatímco pak ostatní dveře v systému indikují zelenými blikajícími světly nebezpečný stav. Konvenční dveřní spínače s malými kontrolkami nebyly na vnitřní straně dveří bezpečně vidět.
K jednomu standardnímu spínači, který pak funguje jako nadřazené zařízení, lze sériově připojit až 29 dalších. Pak lze propojit pouze výstupy hlavního přepínače, což opět snižuje nároky na kabeláž. Spínače v krytí IP65 jsou napájeny 24 V DC.

David Kostolník
Foto: Panasonic

 
Publikováno: 23. 7. 2021 | Počet zobrazení: 727 článek mě zaujal 160
Zaujal Vás tento článek?
Ano