asseco Aimtec murr

VŠB-TUO spojí své síly s německými výzkumníky

Na ostravské technické univerzitě vzniká nová inovační platforma, jejímž základem je spolupráce s prestižní německou výzkumnou institucí Fraunhofer-Gesellschaft.

 

VŠB-Technická univerzita Ostrava otevřela 8. června Fraunhofer Innovation Platform for Applied Artificial Intelligence for Materials & Manufacturing at VSB-Technical University of Ostrava, která je výsledkem dlouhodobé spolupráce s německou Fraunhofer-Gesellschaft. Hlavním cílem společné platformy je řešení udržitelnější průmyslové výroby.
Výzkumníci budou v rámci platformy zkoumat potenciál technologií, sloužících k řízení energetiky, umělou inteligenci i chytrou průmyslovou výrobu, a hledat inovativní řešení, která by měla firmám sloužit zejména v úsilí o snižování emisí oxidu uhličitého. Partneři budou hledat systémy na skladování tepelné energie v průmyslu anebo rekuperaci tepla.
V rámci nové iniciativy přispívají všichni partneři svými vlastními odbornými znalostmi: VŠB-TUO zejména v oblasti umělé inteligence a výpočetní techniky nové generace, Fraunhofer ICT v materiálovém výzkumu a energetických systémech a Fraunhofer IWU ve výrobní technologii a výrobě. Spojení těchto kompetencí umožňuje partnerům nabízet obzvláště výkonná řešení pro celý průmyslový řetězec.

Foto: VŠB-TUO

 
Publikováno: 23. 7. 2021 | Počet zobrazení: 649 článek mě zaujal 140
Zaujal Vás tento článek?
Ano