asseco Aimtec murr

Nejdelší podmořský internetový kabel

Do konce roku 2023 by měl po dně Atlantického oceánu vést nejdelší komunikační kabel, schopný jednostranného napájení, jaký kdy byl pod mořem položen.

 
Unikátní podmořský kabel, nazvaný Firmina, připravuje společnost Google, a měl by posílit spojení USA s jihoamerickým kontinentem. Povede z východního pobřeží Spojených států do Las Toninas v Argentině, s odbočkami do brazilského Praia Grande a Punta del Este v Uruguayi.
Americká firma už položila na mořské dno 16 kabelů a její oznámení o dalším projektu tohoto druhu přichází v době, kdy prudce roste poptávka po internetových a cloudových službách, kdy trend zesílila pandemie covidu-19, která přesunula na síť více pracovní činnosti, nakupování i zábavu.
„Firmina zlepší přístup ke službám Googlu uživatelům v Jižní Americe,” uvedla firma s tím, že se jim tak usnadní přístup k produktům Googlu, jako je vyhledávač, e-mailové a cloudové služby a kanál YouTube. Výhodou pro vysokou stabilitu internetového připojení by měla být pro tyto účely právě použitá technologie jednostranného napájení.
 
Publikováno: 23. 7. 2021 | Počet zobrazení: 834 článek mě zaujal 175
Zaujal Vás tento článek?
Ano