asseco Aimtec murr

CPIA bude spolupracovat s Jižní Koreou

Zástupci Aliance české energetiky (CPIA) a jihokorejské firmy KHNP podepsali memorandum o porozumění a budoucí spolupráci v oblasti jaderné energetiky.

 
Podpis memoranda proběhl 18. června na MPO ČR v rámci státní návštěvy ministra průmyslu, obchodu a energetiky Korejské republiky pana Moon Sung-wooka a navazuje na květnovou návštěvu členských firem CPIA v Jižní Koreji. Dokument vytváří rámec pro budoucí spolupráci při výstavbě nového jaderného zdroje nejenom v ČR, ale i v dalších zemích a otevírá možnost zapojení českých firem do projektů realizovaných společností KHNP v oblastech projektování a inženýringu, výzkumu, vývoje i servisu.
Posláním aliance je prosazování českých firem při výstavbě a rekonstrukci energetických zdrojů včetně jaderných elektráren ve světě i nasazení českého jaderného know-how při výstavbě nového jaderného zdroje v ČR. Deset členských společností s působností v 60 zemích aktuálně zaměstnává přes 4500 pracovníků a loni vytvořily obrat přes 14 mld. Kč.
České firmy, které patří mezi evropské lídry v inženýringu, výrobě a servisu jaderného zařízení v průběhu celého životního cyklu jaderné elektrárny, mají v oblasti jaderného průmyslu co nabídnout. Například řídicí systémy a know-how příbramské firmy ZAT jsou nasazeny na 30 % jaderných elektráren v EU a desetině ve světě.

 
Publikováno: 30. 8. 2021 | Počet zobrazení: 567 článek mě zaujal 138
Zaujal Vás tento článek?
Ano