asseco Aimtec murr

Valeo rozšíří svou rakovnickou výrobu

Továrny v Rakovníku, které jsou zaměřeny na výrobu systémů souvisejících s komfortními a jízdními asistenty, zahájí výrobu detekčních kamer, tzv. „očí“ vozidel.

 
V následujících třech letech Valeo investuje v Rakovníku 560 mil. Kč do nových linek na výrobu detekčních kamer. Linky se rozběhnou v květnu 2022 a roční produkce má dosáhnout dvou milionů kamer. Měla by se zde vyrábět i unikátní čelní detekční kamera, představená v roce 2019, první svého druhu na světě, která nabízí 100° zorné pole. Díky její efektivitě mohou vozidla dosáhnout automatizace řízení úrovně 2 (podle SAE). Může aktivovat automatické nouzové brzdění, poskytovat funkci adaptivního tempomatu, asistenci v dopravní zácpě i pro udržování v jízdním pruhu, přičemž všechny tyto funkce jsou k dispozici s jedinou kamerou bez nutnosti použití dalších senzorů, např. radarů.
ČR slouží firmě jako centrum pro autonomní řízení. V Rakovníku již vyrábí významnou část ultrazvukových senzorů pro automatické parkovací systémy a dešťové a světelné senzory. V Praze má firma výzkumné a vývojové centrum, kde se 700 inženýrů zaměřuje na vývoj a zkoušky senzorů pro asistenční a autonomní systémy. Ty jsou pak testovány na polygonu v Milovicích, jediné zkušební dráze skupiny Valeo, která umožňuje simulaci scénářů jízdy při rychlosti 130 km/h a vyšší.
 
Publikováno: 30. 8. 2021 | Počet zobrazení: 589 článek mě zaujal 150
Zaujal Vás tento článek?
Ano