asseco Aimtec murr

Astra šesté generace

Novinka, která byla vyvinuta v Německu, kde se bude také vyrábět, se objeví na českém trhu počátkem roku 2022.

 

Nová Astra šesté generace je postavena na multienergetické flexibilní platformě EMP2. Oproti předchozí generaci se prodloužila o pouhé 4 mm, její celková délka je 4374 mm. Astra má, jak uvádí výrobce, vynikat stabilitou i při dynamické jízdě zatáčkami. I přes „svalnatý“ design jde o praktické vozidlo, např. zavazadlový prostor s výškově nastavitelnou podlahou nabízí při sklopených zadních sedadlech objem až 1250 litrů. Díky zvětšenému rozvoru o 13 mm (na 2675 mm) se zvětšil prostor pro nohy zadních pasažérů.
Astra nové generace, která vyjede jako sportovní pětidveřový hatchback, má být dynamičtější jako nikdy předtím. Disponuje totiž čistými liniemi a její design byl zbaven všech nadbytečných prvků. Nejzajímavějším na designu Astry je nová přední partie, kterou výrobce nazývá „Opel Vizor“. Interiér nabídne více prostoru a do své kompaktní třídy přináší Astra inovace, které jsou známé spíše z dražších vozů vyšších segmentů, např. nejnovější verze adaptivních světlometů Intelli-Lux LED Pixel pochází z vlajkového modelu Insignia.
Od počátku prodejů si zákazníci mohou vybrat nejen z široké palety efektivních zážehových a vznětových motorů, jejichž výkonová škála sahá od 81 až po 165 kW, ale také plug-in hybridní variantu. Později (v roce 2023) bude paleta doplněna o bateriemi poháněnou Astru-e.  

Foto: Opel

 
Publikováno: 1. 10. 2021 | Počet zobrazení: 457 článek mě zaujal 119
Zaujal Vás tento článek?
Ano