asseco Aimtec murr

Náš trh obohatil nový sedan DS 9

Velký sedan nové generace, vrchol nabídky značky DS Automobiles, se vyznačuje francouzskou elegancí a množstvím špičkových technologických systémů. Již od počátku je vybaven plug-in hybridním pohonem.

 

Reprezentativní sedan DS 9, který je postaven na nové verzi platformy EMP2, je dlouhý 493 cm, široký 193 cm a vysoký 146 cm. Díky velkému rozvoru 290 cm nabízí úžasný prostor na zadních sedadlech. Velká kola o průměru 690 mm mu dodávají dynamický ráz a klesající střecha ve stylu fastbacku zase zjemňuje celkovou elegantní siluetu.
Expresivní přední část zaujme maskou s mřížkou chladiče s trojrozměrným výbrusem. Disponuje světelnou technologií DS Active LED Vision s moduly otáčejícími se o 180°. Boky jsou hladké, zcela bez klik, které jsou zapuštěny v karoserii ve stejné barvě. Celkový vzhled zadní části umocňuje třetí tenké brzdové světlo, které posiluje vizuální efekt zadního okna.
DS 9 nabízí novou definici individualizovaného komfortu. Každý cestující si může upravit parametry pro optimální pohodlí, tzn., že si řídí vlastní pohodlné prostředí sám. Elegantní interiér nabízí nadstandardní prostor potažený kůží, tlačítka ve formě krystalů a vrcholem jsou prvky, jako volant, hlavice řadicí páky nebo madla dveří, potažené kůži zcela ručně.
Nejprve je DS 9 nabízen s plug-in hybridním pohonem E-Tense s celkovým výkonem 225 k (benzínový turbo motor PureTech 180 k a elektromotor 110 k). Díky baterii 11,9 kWh dokáže ujet 46–50 km v elektrickém režimu. Homologovanou spotřebu ve smíšeném cyklu WLTP udává výrobce 1,5 l/100 km. V nabídce je rovněž benzínový motor PureTech o výkonu 225 k. Všechny modely jsou dodávány s 8st.automatickou převodovkou. Nabídku brzy doplní další plug-in hybridní motory, jeden o výkonu 360 k pro inteligentní pohon všech kol, a druhý o výkonu 250 k pro pohon jedné nápravy.

Petr Kostolník
Foto: DS Automobiles

 
Publikováno: 1. 10. 2021 | Počet zobrazení: 467 článek mě zaujal 126
Zaujal Vás tento článek?
Ano