asseco Aimtec murr

Vysoce výkonné průmyslové připojení

Pod označením DIS-2650AP uvedla na trh společnost D-Link průmyslový Wi-Fi přístupový bod AC1200 Wave 2 k řešení průmyslových sítí.

 
Robustní centrálně spravované zařízení umožňuje spolehlivé vysokorychlostní bezdrátové připojení v drsných i klimaticky náročných podmínkách. Využívá Wi-Fi 5, technologii 802.11ac Wave 2, která poskytuje bezdrátovou rychlost až 1200 Mb/s kombinovanou ve dvou pásmech s vynikající propustností (300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a 867 Mb/s v pásmu 5 GHz). Podporuje technologii MU-MIMO i funkci řízení pásma, díky nimž může Wi-Fi signál s vysokou šířkou pásma využívat více zařízení současně a zároveň se automaticky připojují k nejlepšímu dostupnému frekvenčnímu pásmu.
Novinka zvládne široký rozsah provozních teplot od –20 do 65 °C. Dodává se s vestavěnou 2kV přepěťovou ochranou a 15kV ESD ochranou, které zajišťují nepřetržitý provoz i v případě elektrických přepětí nebo výbojů.
Vnější dvoupásmové všesměrové oddělitelné antény lze zaměnit za antény s jinou směrovou charakteristikou nebo pro venkovní použití. Při nasazení v síťových aplikacích lze novinku nakonfigurovat do různých provozních režimů: přístupový bod (AP), bezdrátový klient, bezdrátový distribuční systém (WDS) s vysíláním AP nebo WDS most (bez vysílání AP) pro spoje bod-bod (PtP) nebo bod-multibod (PtMP).
Funguje jako samostatný přístupový bod, nebo jako součást větších škálovatelných sítí s centralizovanou správou. Lze jej snadno spravovat jako samostatné zařízení pomocí bezplatného řídicího softwaru Nuclias Connect nebo centrálně pomocí hardwarového Wi-Fi kontroléru Nuclias Connect Hub, což umožňuje vzdálený dohled i konfiguraci sítě.

Petr Kostolník
Foto: D-Link
 
Publikováno: 1. 10. 2021 | Počet zobrazení: 470 článek mě zaujal 120
Zaujal Vás tento článek?
Ano