asseco Aimtec murr

5G sítě jako služba

Společnost NTT spustila platformu NTT Private 5G (P5G), kterou charakterizuje jako první celosvětově dostupný systém LTE/5G, poskytovaný jako službu – Network-as-a-Service (NaaS).

 
Díky vyšším rychlostem a většímu objemu dat usnadní 5G pokrok v oblasti umělé inteligence (AI), automatizace a internetu věcí (IoT). Private 5G nabízí kompletní ekosystém služeb přesahující rámec tradičních technologií konektivity, a umožňuje IT ředitelům a manažerům digitálních produktů využívat všechny výhody privátních 5G sítí. Firmám usnadní jejich digitální transformaci pomocí cloudových technologií a automatizace.
Nová platforma umožňuje vytvářet globální 5G služby a je cíleně vytvořena pro řešení podnikových požadavků. Poskytuje zabezpečení, správu zařízení, edge management, vývoj aplikací, analýzu velkých dat a integraci s back-office, aby odpovídala rychle se měnícím požadavkům organizací napříč všemi odvětvími a umožnila maximální synergii dat, konektivity, bezpečnosti i komunikace.

Platforma NTT P5G využívá integraci zabezpečení, kontroly a ochrany soukromí již od návrhu. Funguje na nativní cloudové architektuře a může být poskytována prostřednictvím cloudu, on-premise nebo na edge computingu. Je integrovaná s řešeními předních IT dodavatelů a umožňuje firmám flexibilně budovat, rozšiřovat a segmentovat jejich síťové prostředí. Díky patentované technologii MicroSlicing umožňuje kritickým aplikacím využívat výhody bezpečné 5G sítě.

„Globální firmy požadují jednotné unifikované řešení pro privátní 5G sítě k nasazení ve více zemích. Potřebují jednu soukromou síť, s jedním bodem odpovědnosti a s unifikovanými nároky na správu. Nová platforma Private 5G funguje hned po nasazení a umožňuje zapojit a jasně plánovat inovativní řešení využívající 5G technologie,“ říká Shahid Ahmed, výkonný viceprezident NTT.

Josef Vališka
Foto: NTT
 
Publikováno: 1. 10. 2021 | Počet zobrazení: 472 článek mě zaujal 121
Zaujal Vás tento článek?
Ano