asseco Aimtec murr

Přizpůsobená průmyslová automatizace

Veletrh EMO Milano je za dveřmi a jedna z novinek v expozici Fanuc bude 3D řezací stroj Robo Laser CUBE. Jde o ukázku dobře zvládnuté kompaktní řezací pracovní buňky se špičkovou kvalitou a přesností.

 

Všechna zařízení řady Robo Laser CUBE jsou robustní, těžké obráběcí stroje, instalované na tuhé základně, zabraňující chybám při řezání. Jsou navržena s lehkými lineárními motory z hliníku nebo uhlíkových vláken a lze je velmi dobře přizpůsobit podle konkrétních potřeb zákazníka.
Jedno z těchto zařízení bude k vidění na letošním veletrhu EMO Milano 2021 v expozici společnosti Fanuc. Jde o speciálně upravený 5osý stroj Robo Laser CUBE, o jehož modifikaci se zasloužila italská firma Applyca, která je zaměřena na zákaznické úpravy v oblasti průmyslové automatizace. Ve spolupráci se společností Hiwin osazuje stroje precizním lineárním kuličkovým vedením řady HG a QH.
Laserový řezací systém s 3D řezačkou v úpravě realizované firmou Applyca je od běžného standardního provedení specifický v tom, že podporuje křivky v reliéfu a řeže ploché i zakřivené listy na pracovní ploše 1500 x 1500 mm. Stroj je vybaven 2kW laserovým zdrojem a CNC Fanuc, který zaručuje bezchybnou komunikaci mezi těmito dvěma zařízeními, s přesností laserového řezání až do tolerance H7. Kompaktní laserový řezací systém je podle výrobce již plně připraven pro výrobní procesy Průmyslu 4.0.

Josef Vališka
Foto: Applyca

 
Publikováno: 4. 10. 2021 | Počet zobrazení: 615 článek mě zaujal 119
Zaujal Vás tento článek?
Ano