asseco Aimtec murr

Relé pro miniaturizované výkonné aplikace

Společnost Panasonic Industry rozšiřuje polovodičová relé řady APV o modely s možností spínat vysoké výkony. Zákazník si může vybrat spínací výkon, jaký opravdu potřebuje.

 

Moderní průmyslová automatizace, energetické systémy a další zařízení jsou v současnosti velmi specializovaná zařízení, která kladou vysoké nároky na komponenty, včetně spínacích prvků, jako jsou polovodičová relé. Nové modely optočlenů řady APV mohou spínat výrazně vyšší výstupní napětí nebo proudy, než tomu je u stávajících modelů.
Polovodičová relé se dodávají v miniaturizovaném provedení SSOP a poskytují galvanické oddělení 1500 V mezi řídicím a spínacím obvodem. Nový vysoce výkonný typ APV3111GVY spíná přímo MOSFETy pro vysoké zátěžové proudy, a to díky generovanému výstupnímu napětí 18 V použitému pro jejich řízení. To vede ke snížení počtu součástek na desce plošných spojů.
Nový APV1111GVY přichází na průmyslovou scénu v kontextu s požadavky na vysokorychlostní spínání vyšších proudů a vyniká pozoruhodným výstupním proudem 45 μA pro rychlé buzení brány MOSFET. Toto polovodičové relé přináší řešení pro miniaturizované vysoce výkonné aplikace v širokém rozsahu teplot v oblasti napájecích zdrojů, měřicích zařízení, akumulátorových systémů, a mnoho dalšího.

David Kostolník
Foto: Panasonic

 
Publikováno: 4. 10. 2021 | Počet zobrazení: 607 článek mě zaujal 134
Zaujal Vás tento článek?
Ano