asseco Aimtec murr

Hippíci by se divili…

VW oživuje svůj ikonický mikrobus, ale v netradiční podobě. Kultovní vozidlo, které proslulo zejména v zlaté éře hippies, je nyní elektrickým robotaxíkem.

 
Pět let poté, co automobilka poprvé představila koncept elektrické verze svého ikonického mikrobusu, přichází nový ID Buzz jako symbol hi-tech budoucnosti.
Dodávka, která měla veřejnou premiéru na IAA 2021 v Mnichově, je vybavena sadou senzorů a výpočetní techniky pro svou novou roli testovacího autonomního vozidla. Používá hardware i software vyvinutý firmou Argo AI, za kterou stojí značky Ford a VW. Jako globální aliance společně vyvíjejí elektrická a autonomní vozidla včetně příslušných senzorů a snímačů lidar s 400m dosahem.
Autonomní ID Buzz má sloužit jako platforma pro komplexní komerční provoz, plánovaný ke spuštění v Německu v roce 2025. Zatím ho VW hodlá testovat na veřejných komunikacích v Mnichově a na soukromé trati poblíž tamního letiště. Dodávky plánuje využít pro sdílení jízd pod svou dceřinou firmou Moia, která od roku 2017 provozuje flotilu elektromobilů v rámci služby „spolujízdy“ v Hamburku.
 
Publikováno: 26. 10. 2021 | Počet zobrazení: 741 článek mě zaujal 158
Zaujal Vás tento článek?
Ano