asseco Aimtec murr

Klávesnice „zkopíruj a vlož“ je miláčkem vývojářů

Miniklávesnice pro kopírování a vkládání začala jako apríl. Nyní se stala realitou – a vyprodala se za dva dny.

 
Vývojářský diskusní web firmy Stack Overflow uvedl loni první duben falešným oznámením o spuštění tříklávesové klávesnice „kopírovat/vložit“. Byl to vtip reagující na běžnou praxi vývojářů, kteří kopírují a vkládají kód sdílený ostatními uživateli na webu pro použití ve vlastních projektech.
Klávesnice, nazvaná The Key, využila otočení slavného Picassova výroku, že „dobří umělci kopírují, ale velcí kradou“, a byla navržena tak, aby jednoduše zkopírovala kód a vložila jej jinam. Jak ale uvedl Ben Popper, obsahový ředitel firmy Stack Overflow: „Mýlili se. Skvělí umělci a vývojáři kopírují, pak vloží.“
Vývojáři totiž zdaleka nebyli uraženi návrhem, že budou kopírovat a vkládat práci ostatních, považovali to za zábavný nápad. A tak firma díky pozitivní reakci vytvořila kopírovací klávesnici ve spolupráci s výrobcem klávesnic Drop. The Key obsahuje jedno tlačítko s logem Stack Overflow a tlačítka C a V pro klávesovou zkratku Ctrl + C a Ctrl + V pro kopírování a vkládání. Zhruba 5200 kusů žertovného udělátka „The Key Macropad“ se vyprodalo během dvou dnů po 29 USD za kus. Fanoušci si jej však stále mohou objednat, jelikož v prosinci by měla být další várka.
 
Publikováno: 26. 10. 2021 | Počet zobrazení: 737 článek mě zaujal 156
Zaujal Vás tento článek?
Ano