asseco Aimtec murr

FIX8 přináší nejvyšší úběry

V listopadu představila společnost Kennametal nový soustružnický systém pro těžké soustružení, který přináší maximální úběry při obrábění ocelí, nerezových ocelí a litin.

 

Tangenciální konstrukce systému FIX8 dovoluje mnohem větší zatížení než tradiční uspořádání. Systém, který využívá břitové destičky s osmi řeznými hranami, by měl pokrýt široký rozsah aplikací včetně soustružení podélného i příčného, s vysokou kvalitou povrchu, nebo s přerušovanými a silně přerušovanými řezy. Zvládá vše od středních hloubek řezu po hrubování v ocelích a dalších náročných materiálech. Novinka umožňuje i extrémní posuvy až do 1,4 mm a hloubky řezu až do 12 mm. Díky osmi řezným hranám na břitovou destičku zvyšuje nový systém produktivitu jakékoliv operace těžkého soustružení, přičemž poskytuje nejnižší náklady na řeznou hranu a současně snižuje řezné síly až o 15 %.
Tuhý upínací systém bezpečně vtahuje destičku do kapsového sedla, čímž zajišťuje její výtečnou stabilitu, umožňující odolávat vysokým řezným silám a vibracím. Pod destičkou je vyměnitelná karbidová podložka, která chrání kapsu proti deformaci a poškození. Držák je vybaven přesnou technologií 3D chlazení, kde tři chladicí trysky směřují na čelo nástroje a regulují teplotu i odvod třísky, a ve dvou dalších místech jsou směrovány na hřbet destičky, kde regulují teplo v oblasti řezu a prodlužují životnost nástroje.

Petr Paroulek
Foto: Kennametal

 
Publikováno: 12. 1. 2022 | Počet zobrazení: 647 článek mě zaujal 126
Zaujal Vás tento článek?
Ano