asseco Aimtec murr

520 hodin praxe – číslo, které vám nastartuje kariéru

Na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích se zaměřují na praktické studium. Praxi je věnován celý jeden semestr, což je v Česku nadstandardní doba.

 

Studenti jihočeské Vysoké školy technické a ekonomické (VŠTE) si mohou vybrat z desítek firem a v nich zažít své vybrané povolání na vlastní kůži.

Zkušenosti v oboru Logistika získávají v Budějovickém Budvaru
Na VŠTE nabízíme studentům řadu studijních programů technického a ekonomického zaměření (Podniková ekonomika, Business Analytik, Strojírenství nebo Pozemní stavby). Patří mezi ně také bakalářský program Technologie a řízení dopravy a navazující magisterský program Logistika. Jejich absolventi najdou uplatnění na pozicích, jako jsou vedoucí oddělení logistiky, koordinátor dopravy, logistik výroby, odborný referent nebo manažer v oblasti poskytovatelů logistických služeb.
V Českých Budějovicích je pro studenty na praxi jasnou volbou Budějovický Budvar. Po úspěšné praxi podnik může nabídnout studentům práci na hlavní pracovní poměr, což se povedlo například našim absolventům Simoně Reichové a Matěji Pártlovi. Škola jim nabídla praxi v Budvaru, která trvala od dubna do června, a od července v práci zůstali nastálo. Pokračovali přitom ve studiu i nadále, a to v kombinované formě.
„Sám jsem absolvent VŠTE a znám studijní plán. Na základě toho jsem každý týden s Matějem a Simonou dělal revizi náplně praxe. Pro lepší pochopení návaznosti logistických procesů byli oba každý týden zařazeni na jiném pracovišti. Řešili zde technické a logistické věci. Na základně jejich výsledků praxe jsme jim nabídli pracovní pozici. Naším cílem není studenty využívat na podpůrné práce, ale učit je skutečné pracovní náplni,“ říká o praxi Martin Komorný, vedoucí primární distribuce pivovaru.
Přihlaste se na VŠTE a nastartujte kariéru už na vysoké škole
Přihlášky na všechny studijní programy s technickým a ekonomickým zaměřením si můžete podat do 30. dubna 2022. Uděláte tak první krok ke své vysněné práci. 97 % našich absolventů najde uplatnění do dvou měsíců po úspěšném ukončení studia. Staňte se jedním z nich.

Více na www.vstecb.cz
Foto: VŠTE

 
Publikováno: 12. 1. 2022 | Počet zobrazení: 914 článek mě zaujal 238
Zaujal Vás tento článek?
Ano