asseco Aimtec murr

Japonská přesnost míří na český trh

Pro obráběcí operace používané v segmentu medicínských aplikací je vyžadováno vysoce precizní zpracování, náročné na přesnost a stabilitu. K jejich dosažení by měla přispět i novinka firmy Tungaloy v podobě 4břitých destiček TCIG pro vnitřní zapichování.

 

Nový vysoce přesný systém AddInternalCut pro operace vnitřního zapichování s unikátní destičkou se čtyřmi břity pro otvory od průměru 10,5 mm představil japonský výrobce v rámci nové celosvětové kampaně AddForce a nyní je uváděn i na český trh.
U aplikací vnitřního zapichování je často použití vyměnitelných břitových destiček velmi omezeno průměrem otvoru. Pro malé otvory se tak na trhu můžeme setkat s nástroji, které mají pouze jedno- či dvoubřitou destičku. Unikátní geometrie přesných broušených destiček se může pochlubit rovnou čtyřmi řeznými hranami pro maximální hospodárnost, přičemž těleso nástroje AddInternalCut je konstruováno tak, aby zajistilo tuhé upnutí destičky a plynulý odvod třísek při zapichování v malých otvorech. Kombinace unikátního tělesa a destiček tak zajišťuje mimořádnou stabilitu a plynulý odvod třísek z místa řezu.



K výjimečné stabilitě tohoto nového nástroje významně přispívá právě jedinečný způsob upínání destiček. Namísto klasického upnutí do prizmatického lůžka, jak je tomu běžné u standardních nástrojů, je čtyřbřitá destička TCIG upnuta šroubkem a dosedá na tři kontaktní plochy lůžka. Nový způsob upnutí destičky tak chrání jak samotné těleso, tak i nepoužité břity destičky před poškozením.
Jednoduchá výměna destičky zajišťuje vysokou přesnost a opakovatelnost upnutí i zkrácení vedlejších časů. Další výhodou destiček je možnost upnout stejnou destičku jak na levostranné, tak i pravostranné těleso.
Tělesa nástrojů AddInternalCut jsou k dispozici již pro otvory od průměru 10,5 mm a jsou opatřeny kanálem pro přívod chladicí kapaliny, která zajišťuje lepší životnost nástroje a správný odvod třísek. Destičky TCIG jsou v nabídce pro šířku zápichu 1,5–2,5 mm a hloubku až 2,0 mm. Jejich přesné broušení s ostrými břity je přizpůsobeno pro nízké řezné síly. Kombinace těchto vysoce přesných destiček a bezpečného způsobu upnutí zajišťuje maximální stabilitu a spolehlivost při nejnáročnějších operacích vnitřního zapichování.

David Kostolník
Foto: Tungaloy

 
Publikováno: 3. 3. 2022 | Počet zobrazení: 427 článek mě zaujal 99
Zaujal Vás tento článek?
Ano