asseco Aimtec murr

Robot s airbagy pro chodce

Malý autonomní doručovací robot firmy Nuro, byl poprvé představen v roce 2018, nyní se připravuje jeho 3. generace a výroba ve velkém. Oproti obdobným projektům má však něco navíc.

 
Výrobce uvádí, že její vozový park má být poháněn pomocí 100% obnovitelné energie z větrných elektráren a vozidla budou vyrobena z materiálů, které „splňují přísné standardy, jež mají chránit přírodní prostředí“. To, co jej však činí ve své kategorii unikátní, jsou inovativní bezpečnostní řešení. Mezi bezpečnostní prvky třetí generace autonomního dodávkového vozidla, patří externí airbag pro chodce. Nové vozidlo bude schopno jet o něco rychleji než předchozí generace (až 72 km/h), ale v přítomnosti osob v jeho okolí se pravděpodobně bude pohybovat mnohem pomaleji. Pokud by se ovšem stalo, že by přes všechna opatření došlo k čelní srážce, aktivuje se vnější airbag pro chodce, aby se síla nárazu snížila.
Nákladové prostory o celkovém objemu 764 litrů jsou schopny pojmout až 24 sáčků s potravinami při hmotnosti téměř 225 kg a modulární vložky umožňují přepravu horkých nebo chlazených jídel. Zákazníci budou s vozidlem komunikovat prostřednictvím dotykového zobrazovacího panelu, což má také umožnit vytvářet nové „obchodní zážitky na ulici, jako jsou mobilní tržiště“.

 
Publikováno: 4. 3. 2022 | Počet zobrazení: 680 článek mě zaujal 152
Zaujal Vás tento článek?
Ano