asseco Aimtec murr

Výkonná, ale úsporná novinka pro velké obrobky

Okuma přichází s novým horizontálním obráběcím centrem MA-8000H, vybaveným funkcemi pro úsporu energie a ekologickými technologiemi, které fungují autonomně. Umožňuje efektivní dodatečnou automatizaci výrobních řešení pro větší obrobky.

 

Vysoce výkonný stroj MA-8000H je součástí řady horizontálních obráběcích center Space Center MA-H, která zahrnuje varianty MA-400HA, MA-500H, MA-600H a MA-12500H. Díky pokročilým technickým funkcím nabízí vysokou produktivitu bez kompromisů v přesnosti.

Větší formát i produktivita
Oproti předchozímu modelu má novinka MA-8000H zvýšeny vnitřní rozměry a výkonnostní možnosti (obráběcí prostor byl rozšířen o 27 % prodloužením pojezdů všech os o 100 mm), což zlepšilo manipulaci s velmi velkými a těžkými obrobky, avšak podlahová plocha zůstala téměř shodná. Stroj může pracovat s otočnou paletou o rozměru 800 x 800 mm s pojezdem os 1400/1200/1350 mm (X/Y/Z) a nosností až 3000 kg. Vysokorychlostní posuv 60 m/min zvyšuje produktivitu a minimalizuje vedlejší neproduktivní časy.
Mimořádně odolná a výkonná vřetena nabízejí plný výkon od standardních 6000 ot./min až po vysokorychlostní 10 000–12 000 ot./min dodávaná jako opce. Pro extrémně vysokou přesnost vyrovnává dvouokruhový systém chlazení teplotu vřetenové hlavy, aby se zabránilo deformaci a byla zajištěna nepřetržitá konzistentní přesnost. Tříletá záruka bez omezení počtu provozních hodin je poskytována v ceně stroje, jak poukazuje Ondřej Svoboda, jednatel společnosti Misan, která značku Okuma pro český a slovenský trh zastupuje.

Centrum MA-8000H lze vybavit dalšími přídavnými pneumatickými a hydraulickými přípojkami, a řeší i specifické požadavky na bezobslužný provoz. Počet hydraulických a pneumatických napájecích portů k přípravkům, které automaticky upínají obrobky, se zvýšil na 16 portů na nastavovací stanici a 7 portů na pracovní ploše (volitelné), zatímco konvenční typ je osazen čtyřmi porty. Umožňuje to např. automatizované robotické víceúlohové procesy nakládání a vykládání dílců obrábění. Integrovaný řídicí systém Okuma OSP-P300MA usnadňuje ovládání a lze jej na přání doplnit o různé aplikace řídicí techniky. Standardní řetězový zásobník pro 40 nebo 60 nástrojů lze volitelně změnit za regálový zásobník až pro 400 nástrojů.

Ohleduplný ke spotřebě
Pro firmy je stále důležitější snaha výrazně snižovat své emise CO2, zejména v oblasti výroby polovodičů apod. Okuma nabízí patentovanou technologii Thermo-Friendly Concept, která umožňuje stroji i při dlouhodobém provozu autonomně udržovat stabilní přesnost bez nutnosti specifických opatření proti tepelné deformaci, doprovázených obvykle nadměrnou spotřebou energie. Technologie je doplněna inovativním systémem nové generace ECO suite plus, který analyzuje a snižuje emise CO2 každého zařízení. Umožňuje také sledovat a upravovat spotřebu energie i emise v reálném čase, takže stroj v době nečinnosti automaticky snižuje svou spotřebu energie.
Nové centrum bylo rovněž navrženo pro spolehlivé odebírání i velkého objemu třísek, což zajišťuje maximální využití jeho kapacity. Interně vyvinutá funkcionalita „Bezúdržbová vana“ zabraňuje hromadění malých zbytků třísek v nádrži chladicí kapaliny a výrazně snižuje potřebu jejího čištění. Bezkalová nádrž nabízená jako volitelný doplněk automaticky a efektivně (s až 99% účinností) nasává kal z chladicí kapaliny a prodlužuje intervaly její údržby. Podle výrobce díky tomuto řešení není potřeba žádné čištění nádrže ani výměna chladicí kapaliny po dobu až tří let.

Josef Vališka
Foto: Okuma

 
Publikováno: 11. 4. 2022 | Počet zobrazení: 365 článek mě zaujal 87
Zaujal Vás tento článek?
Ano