asseco Aimtec murr

Plug & Work nyní také pro Omron a Fanuc

Koboty v posledních letech výrazně formují průmyslovou robotiku a stávají se stále populárnějšími. Aby mohli uživatelé snadno pracovat s průmyslovými roboty, rozšiřuje SCHUNK své portfolio produktů Plug & Work.

 

Vedle kobotů UR, Doosan a Techman má SCHUNK nyní v nabídce standardní předpřipravené komponenty i pro koboty Omron a Fanuc. Díky tomu lze okamžitě realizovat různé automatizační scénáře.  
Koboty jsou lehké, flexibilně použitelné a snadno programovatelné. Lze s nimi jednoduše a efektivně automatizovat opakující se úlohy, jako je zakládání a vykládání strojů nebo montáž. Jsou nyní nedílnou součástí průmyslové robotiky a stávají se stále důležitějšími i pro malé a střední firmy, které stále více automatizují své výrobní a logistické úlohy. Aby SCHUNK uživatelům co nejvíce usnadnil vybavení jejich nového pomocníka, nabízí široký program pro koboty i lehké roboty různých výrobců. Portfolio Plug & Work obsahuje pneumatická a elektrická chapadla, uchopovací moduly pro kolaborativní aplikace stejně jako rychlovýměnné systémy.         

Komponenty a přímé připojení
Vedle portfolia připraveného k připojení pro UR a od konce roku 2020 i jednoduché vybavení pro roboty značek Doosan Robotics a Techman Robot, zahrnuje nyní SCHUNK do své Plug & Work nabídky i další výrobce. Od srpna 2021 jsou součástí portfolia i komponenty pro roboty Omron a Fanuc. Pro oba výrobce nabízí mimo jiné univerzální chapadlo EGH s volně programovatelným celkovým zdvihem od 80 mm a kolaborativní chapadlo malých dílů Co-act EGP-C. K tomu doplňuje SCHUNK EGP-C o přímé připojení na lehké roboty Yaskawa a Mitsubishi Electric. Rozšíření na další výrobce kobotů bude následovat.  

Vývoj konkrétních aplikací v CoLab
Standardizované komponenty portfolia Plug & Work pokrývají různé aplikace robotů od zkoušek kvality přes montáž a manipulaci až po zakládání a vykládání strojů. Při vývoji individuálních zákaznických aplikací pomáhají experti v robotickém aplikačním centru CoLab. Společně se zákazníkem poskládají vhodné komponenty pro konkrétní kolaborativní aplikaci a otestují jejich použití a proveditelnost. Za tímto účelem je nyní v centru CoLab k dispozici 18 průmyslových robotů a kobotů a také speciálně vybavené buňky pro lehké konstrukce, průmyslovou robotiku a testovací nastavení.
SCHUNK nabízí svým zákazníkům nejen rozsáhlé portfolio dokonale sladěných chapadel a rychlovýměnných systémů pro roboty různých výrobců, ale i vhodné aplikační know-how. Tím mohou využít profesionálové i začátečníci v automatizaci potenciálu kobotů pro své aplikace.

Gabriela Prudilová
Foto: SCHUNK

 
Publikováno: 12. 4. 2022 | Počet zobrazení: 395 článek mě zaujal 86
Zaujal Vás tento článek?
Ano