asseco Aimtec murr

S jarem přichází i nové designy kol

Prémiové značky litých kol AEZ a DOTZ, které na českém trhu zastupuje společnost ALCAR BOHEMIA, přichází se třemi zcela novými designy v šesti barevných variantách.

 

Každý motorista si v širokém nabídkovém portfoliu Alcaru najde přesně svůj styl a litá kola na svůj vůz dle vlastního vkusu. K tomu jim zdatně pomáhá unikátní 3D konfigurátor kol, který je nyní vylepšen u nejnovějších modelů o 360° zobrazení. Vedle „živého“ zobrazení vybraného vozu s nabídkou designů kol zde mohou zájemci získat také informace o schválených kolech, pneumatikách i senzorech monitorování tlaku.

Tři jarní novinky
Letošní nová litá kola představil ředitel společnosti ALCAR BOHEMIA Libor Rajdl novinářům v centrále firmy v Nupakách. Jde o kola značek AEZ a DOTZ. U první značky ukázal modely AEZ Atlanta a AEZ Porto, u druhé pak DOTZ s designem Tanaka.
Moderně pojatý design AEZ Atlanta ve vícepaprskovém provedení je k dispozici ve variantě black nebo titan. Verze black zaujme lesklým černým lakem, titan kombinací grafitového laku s leštěnými konci paprsků. Díky nosnosti až 780 kg pokrývá širokou škálu vozidel střední a vyšší střední třídy včetně hybridních a elektrických modelů bez potřeby zápisu do technického průkazu.   
Design s překříženými paprsky nabízí AEZ Porto, opět ve dvou variantách black a dark. Matně černému lakování black sekunduje dark s metalicky šedou barvou parsků s leštěnou čelní plochou. Tento design je uzpůsobený prémiovým vozům, jako je např. Audi, BMW nebo Land Rover ve velikostech 18 až 21 palců.  
Dynamický design modelu DOTZ Tanaka se vyznačuje agresivními paprsky ve tvaru Y se zahloubenou středovou částí, které vytváří během pohybu trojrozměrné efekty. Deset výrazně zapuštěných konců paprsků vizuálně odděluje hvězdici disku od ráfku. Dodává se ve dvou variantách, jako black v matně černém laku, nebo dark s metalicky šedým lakem a leštěným okrajem ráfku v rozměrech od 18 do 21 palců.
Novinky jsou k dispozici také v originálních rozměrech s ECE homologací. To znamená, že se nemusí dodatečně zapisovat do technického průkazu u mnoha vozidel. Navíc v rámci jarní kampaně si mohou motoristé ke kolům objednat bezpečnostní šrouby, které dostanou zdarma.

Hybridní kolo 2.0
Druhá generace hybridního ocelového kola je nově opatřena odolným antracitovým lakem. V 15 palcích je k dispozici také pro novou Fabii, Audi A1, Seat Ibiza nebo VW Polo. Díky ECE homologaci se hybridní kolo nezapisuje do TP vozidla. V aktuální nabídce Alcaru jsou i kompletní kola s pneumatikami dle výběru zákazníka včetně senzorů TPMS.

Petr Kostolník
Foto: ALCAR BOHEMIA

 
Publikováno: 4. 5. 2022 | Počet zobrazení: 341 článek mě zaujal 83
Zaujal Vás tento článek?
Ano