asseco Aimtec murr

Více než tři dekády služeb komplexně

Portfolio služeb společnosti Chvalis, jednoho z nejvýznamnějších integrátorů u nás, zahrnuje oblast hydrauliky, pneumatiky, mazání, filtrace olejů, tribodiagnostiky i odborných školení.

 

Společnost Chvalis je významným hráčem v oblasti vývoje a výroby hydraulických systémů „na klíč" pro mobilní aplikace v pomocných i trakčních pohonech kolejových vozidel českých výrobců. Je držitelem certifikátů dodavatelů Českých drah a Správy železnic včetně certifikací ISO.
Jejich klienti jsou zejména z automobilového, papírenského, energetického, stavebního a chemického průmyslu nejen v Česku, ale i na Slovensku.
Při návštěvě firmy v jejím sídle v Hoštce nám jednatel společnosti Milan Chvalina nastínil nové počiny ve svém portfoliu a zodpověděl několik dotazů ze života společnosti.

Mohl byste říct ve stručnosti, jaké máte aktuální novinky v nabídce?
Naší horkou novinkou je vlastní vývoj stavebnicové koncepce hydraulických miniagregátů, tzv. PowerPack, která je určena pro vestavbu do malých jednoúčelových strojů nebo pohonů robotizovaných pracovišť. Jednotky jsou koncipovány pro univerzální uložení (horizontální i vertikální). Jde o kompaktní jednotky s malým objemem nádrže (od 5 do 16 litrů) a průtoku (od 0,8 do 9 litrů za min). A ve dvou tlakových řadách v rozsazích 0–280 a 0–350 barů a příkonem přírubového elektromotoru v rozsahu 0,25–5,5 KW (400 V a 3 fáze nebo 230 V a 1 fáze).
Základ tvoří ventilový blok s variabilním multifunkčním a modulárním uspořádáním s využitím tzv. Cartridge – integrovatelných tlakových a cestných ventilů s elektrickým nebo manuálním řízením pro všechny standardně zavedené aplikace hydraulických obvodů s řízením dvojčinných i jednočinných přímočarých nebo rotačních hydromotorů. A to včetně typických funkcí pro napájení a řízení robotizovaných pracovišť s upínacím režimem obrobků.

Jaké jsou výhody těchto miniagregátů?
Silnou stránkou této koncepce CHVALIS 5-16 L pro robotizovaná pracoviště a pohony strojů je možnost využívat standardní hydraulická čerpadla, spojky, elektromotory a cestné hydraulické CETOP rozvaděče, které jsou koncipovány pro nepřetržité průmyslové provozní aplikace s předpokládanou vysokou životností komponent a možností snadného servisu i dostupnosti typizovaných náhradních dílů. Využíváme naší skladovou základnu komponentů v centrálním skladu v Hoštce i na dalších lokalitách v síti poboček ParkerStore Chvalis. Na přání je ale možné jednotky vybavit i komponenty různých výrobců dle preference zákazníka.

Často vídáme na silnicích vaše servisní vozidla, jak funguje tato služba?
Jde o vyhledávanou nonstop službu servisních specialistů na zavolání. Na telefonním čísle +420 737 222 233 je službukonající operátor schopen okamžitě pomoci radou. Pokud rada nestačí, vysílá na pomoc servisní vozidlo z nejbližší pobočky. Těch je celkem sedm vhodně rozmístěných na území ČR, aby bylo zařízení klienta co nejrychleji zprovozněno. Technik na výjezdu má k dispozici přístroje pro měření průtoku, tlaku i teploty oleje. V případě potřeby je schopen na místě např. zalisovat novou hydraulickou hadici, přečerpat nebo vyčistit olejovou náplň. Velkou výhodou servisu jsou široké skladové zásoby sortimentu, který je dostupný v režimu 24 hodin denně po celý rok.

Stává se, že technik na místě problém nevyřeší?
Ano, pokud technik vyhodnotí, že v daném případě není schopen poruchu vyřešit ani po konzultaci s operátorem, provádíme neprodleně zapůjčení náhradního agregátu nebo ventilového bloku s potřebnými parametry, aby klient mohl co nejrychleji obnovit provoz svého zařízení do doby, než poskytneme 100% řešení opravy. Přitom je jedno, od jakého výrobce zařízení pochází. Klient musí být spokojen s našimi službami.

Jakou přidanou hodnotu můžete nabídnout ve srovnání s konkurencí?
Komplexnost! To je naše silná stránka poskytovaných služeb a dodávek včetně materiálů. A pak režim 24hodinových služeb. Pro plánované opravy i havarijní servis je k dispozici flotila 25 servisních vozů, které vyjíždějí denně po republice k zákazníkům. Velkou podporou k tomu je rozsáhlé výrobní a logistické zázemí s moderními zkušebními stendy hydraulických válců, čerpadel i hydromotorů. K  dispozici je CNC obrobna, certifikovaná svařovna, 3D konstruování s programováním a také tribodiagnostická laboratoř. Disponujeme i certifikovaným školicím střediskem včetně ubytovacího zázemí.
Celý servisní kolotoč je podpořen rozsáhlým skladem náhradních dílů, zahrnujícím přes 4500 položek dostupných po celý rok. Samozřejmě ne jenom ze sídelného místa v Hoštce, ale také ve všech pobočkách, které jsou v Liberci, Rokycanech, Sušici, Českých Budějovicích, Prostějově a v Jihlavě.

Spolupracujete i se školami?
Samozřejmě. V oblasti vzdělávání a zvyšování kvalifikace jsou v první řadě pracovníci údržby našich klientů, kterým nabízíme standardní kurzy u nás, nebo provádíme specializovaná školení u zákazníka. Školicí středisko, které jsme vybudovali v Hoštce, patří do celosvětové sítě vzdělávacích center firmy Parker Hannifin a prováděné kurzy jsou součástí globálního systému vzdělávání Parker. Takže působí i v oblasti vzdělání žáků a studentů odborných škol, především v Ústeckém kraji. Pro tyto studenty je školicí program někdy zcela novým oborem, a pokud je zaujme, že by se chtěli v tomto oboru dále vzdělávat, je to pro nás velké zadostiučinění.

Největší značkou ve vašem portfoliu je Parker, změnilo se něco v tomto směru?
Značku Parker Hannifin, která patří mezi největší světové výrobce hydraulických a pneumatických komponent, zastupujeme již více než 30 let. Pro všechny její výrobky poskytujeme servis na celém území ČR. Prvky značky Parker aplikujeme i do svých výrobků, které implementujeme do požadovaných aplikací zákazníků. Jde především o hydraulické agregáty a kompletní obvody, centrální mazací systémy, filtrační přenosné a mobilní agregáty i jednotky a pneumatické systémy včetně elektrických jistících a řídicích rozvaděčů.

www.chvalis.cz

 
Publikováno: 4. 5. 2022 | Počet zobrazení: 375 článek mě zaujal 82
Zaujal Vás tento článek?
Ano