asseco Aimtec murr

Spojovací potrubní technika z nerezové oceli

Nepřeberné množství produktů z nerezavějících ocelí, kterými disponuje společnost Schwer Fittings, splňuje vysoké požadavky zpracovatelského průmyslu. Zajištění kvality probíhá pomocí nejmodernějších metod.

 

Produkty v oblasti šroubení, armatur a dalších součástí potrubních vedení (nejen) pro pneumatiku a hydrauliku podléhají nejpřísnějším měřítkům kvality, od kontroly surového materiálu přes jednotlivé výrobní stupně až po finální výrobek.

Nerezová šroubení pro pneumatiku
Rozdíl v nerezovém provedení Push-In a Push-On je v technice jejich spojení. Zatímco u Push-In se hadice zasouvá, u Push-On se hadice nasazuje na speciálně vytvarované hrdlo.
Hadice se u Push-In tvarovek jednoduše zastrčí až na doraz a speciální fixační kroužek zajišťuje, aby spolehlivě držela a těsnila i bez dalších pomocných prostředků. Tlakem na uvolňovací kroužek a současným tažením hadice se spojení opět uvolní. Při montáži a demontáži je spolehlivě zajištěna lehká a bezpečná manipulace, kterou lze mnohokrát opakovat bez narušení těsnosti šroubení. Montovat potrubí je tak jednoduše možné bez dodatečného nástroje.
U nasazovacího spojení Push-On se hadice nasazuje na speciálně vyvinuté a vytvarované hrdlo, které spolu se základním tělesem tvoří kompaktní jednotku, a upíná se převlečnou maticí.

Nerezová šroubení pro hydrauliku
Srdcem šroubení pro hydrauliku na zářezný prstenec podle EN ISO 8434-1 (DIN 2353) je řezný kroužek. Ve většině případů se používají speciálně vyvinuté a testované (společností Germanischer Lloyd) dvouhranné řezné prstence, které se už milionkrát osvědčily díky velmi přesnému zhotovení. Vykazují nejvyšší spolehlivost.

 

 

 

- Šroubení se zářezným prstencem
Při nasazení převlečné matice se řezný kroužek zavede do přípojného válce. Kónus vede řeznou hranu při zesíleném přitažení převlečné matice do povrchu trubky. Na čelní straně řezné hrany se tvoří kruhová řasa. Trubka se zatlačí do dna hrdla a může tu při odpovídající kvalitě přípravné práce splňovat těsnicí funkci. Na druhé straně se zaklíní řezný kroužek tlakem převlečné matice na trubku. Při dynamickém namáhání nabízí toto lisované uložení dodatečnou oporu. Je-li trubka přesně pravoúhle oddělena a čistě zbavena otřepů, mohou ve smontovaném šroubení vzniknout tři těsnicí místa.

- Konstrukční řady

Řada LL - je určena pro stlačený vzduch, umělohmotná potrubí, laboratoře, konstrukce přístrojů; především v oblasti nízkého tlaku do max. PN 100.

Řada L - se používá při větším tlakovém zatížení do max. PN 315 v oblasti měřicí a regulační techniky, v papírnickém a umělohmotném průmyslu, letecké dopravě, hydraulických zařízeních a průmyslu laků a barev.

Řada S - se používá při silných tlakových nárazech, kmitání a velkém mechanickém zatížení v těžkém strojírenství, výrobě lodí, hornictví, chemickém průmyslu, velkých chladírnách, přístavních zařízeních a plavebních komorách, off-shore, petrochemii a běžně v tlakové oblasti od PN 250 do PN 400. Při užití kuželových závitů do PN 630.  

Hadice pro hydrauliku a pneumatiku
Kompletně slisované hadice PTFE s opletením z nerezového drátu, vlnité hadice z ušlechtilé oceli a hydraulické hadice s armaturou a objímkou.
Produktový management firmy realizuje spolu se zákazníkem také specifická řešení v oblasti zvláštních armatur i zvláštních materiálů, jako je např. Hastelloy nebo titan. Důležité je zvolit si společně ten správný materiál pro hadici. Směrodatnými faktory jsou: médium, tlak, teplota a požadované poloměry ohybu.
K dispozici je konfigurátor hadic, s kterým si lze sestavit hadici podle vlastních požadavků. Stačí definovat hadici, levou nebo pravou armaturu a stanovit úhel natočení, zalisování je pak už součástí dodávky.

Kované příruby SAE
Díky šíři nabídky různých kombinací a velikostí přírub SAE je zajištěna vysoká flexibilita a volnost při navrhování potrubních systémů. Všechny díly jsou nabízeny jak ve standardním provedení 3000 PSI / ISO 6162-1 (SAE J518 kód 61), tak i ve vysokotlakém provedení 6000 PSI / ISO 6162-2 (SAE J518 kód 62).
- Přírubové spoje pro tlak od 3,5 MPa (35 barů) do 35 MPa (350 barů). Velikosti DN 13 - DN 127.
- Přírubové spoje pro tlak od 35 MPa (350 barů) do 40 MPa (400 barů). Velikosti DN 13 - DN 51.
Protikusy přírub jsou standardně dodávány bez těsnicího O-kroužku se závitem v provedení samice. Příruby jsou kované a vyznačují se vysokou pevností v tahu. Příruby SAE se využívají především tam, kde lze očekávat silné vibrace, vysoké tlaky či mechanické napětí. Zaručují nejvyšší možnou bezpečnost potrubních systémů. Běžně jsou používány v konstrukcích na volném moři, v lodním stavitelství, pro montáž hydraulických systémů, v petrochemickém průmyslu či v papírenských strojích.

www.schwer.com
Foto: Schwer fittings

 
Publikováno: 4. 5. 2022 | Počet zobrazení: 341 článek mě zaujal 79
Zaujal Vás tento článek?
Ano