asseco Aimtec murr

Nová platforma modulárních elektropřevodovek EVOX

Italský výrobce pohonů Bonfiglioli Riduttori, kterého na českém a slovenském trhu zastupuje firma AMPO s.r.o., uvedl novou řadu modulárních elektropřevodovek.

 

Nejnovější řada EVOX, která je výsledkem vývoje a vylepšení dosavadních velice úspěšných souosých převodovek řady C této italské značky, se vyznačuje jednoduchostí, kompaktností, vysokou modularitou a širokou škálou aplikovatelného příslušenství. Podle výrobce jde o ideální řešení pro splnění požadavků zákazníka.
Řada EVOX CP je postavena v základu ve čtyřech velikostech – CP07, 17, 37 a 47. Výkonově pokrývají rozsah od 0,12 do 7,5 kW, při servisním faktoru 0,9 – 3. Další dvě typové velikosti CP57 a CP67 jsou připravovány.
Přenášený krouticí moment začíná na hodnotě 55 Nm až do 335 Nm (u CP47). Převodový poměr je nabízen od 2,4 do 171,9 a je zajištěn dvou- popř. třístupňovým provedením převodovky.
Jako hlavní výhody nové řady elektropřevodovek zdůrazňuje jednatel firmy AMPO Oldřich Poul zejména následující faktory:

- Jednoduchý tvar prostý všech záhybů, žeber, zátek a větracích otvorů je ideální pro údržbu, čistění nebo mytí.
- Elektropřevodovku je možné užívat v jakékoliv montážní poloze.
- Použitý elektromotor je navržen tak, aby jeho připojení bylo možné ve většině zemí jako standard, což umožňuje devítikonektorová svorkovnice s dvanácti vinutími. Svorkovnici motoru je možné otáčet ve všech směrech po 90 stupních. Použité elektromotory splňují nejpřísnější požadavky na účinnost IE3, NEMA Premium a CSA normy.
- Modulová řada elektromotorů umožňuje jednoduchou aplikaci brzdy, enkodéru, nebo servoventilátoru na standartní provedení. Kryt ventilátoru je vyroben z polyamidu vyztuženého skelnými vlákny, samotné těleso převodovky tvoří tlakový hliníkový odlitek s povrchovou úpravou proti korozi.
Špičková kvalita použitých materiálů a komponent zaručuje extrémní spolehlivost, odolnost proti průsakům oleje a tichost chodu.
Řada nových elektropřevodovek EVOX CP nejenže v plné míře nahrazuje dosavadní souosé převodovky řady C, ale je i výrazně převyšuje výkonnostně, rozměrově i širší škálou modifikací.

www.ampo.cz  
Foto: Bonfiglioli Riduttori    

 
Publikováno: 4. 5. 2022 | Počet zobrazení: 391 článek mě zaujal 83
Zaujal Vás tento článek?
Ano