asseco Aimtec murr

Nejmenší relé MOSFET s kapacitně oddělenými kontakty

První modely polovodičových relé řady Panasonic CC se spínacími kontakty byly na trhu velmi dobře přijaty, nyní Panasonic Industry představuje odpovídající rozpínací typ v kompaktním provedení TSON.

 

Miniaturní relé PhotoMOS typ TSON s rozpínacími kontakty nemá oddělení vstupu a výstupu optické, ale kapacitní, což umožnilo výrazně zmenšit konstrukci. Díky tomu také přináší značné výhody v oblasti teplotního rozsahu, výkonu a spínacích časů.
Nová relé TSON nabízejí nízký odpor při zapnutí, nízkou výstupní kapacitu, nízkou spotřebu proudu a zaručený výkon při vysoké teplotě – mohou být použita v podmínkách s okolní teplotou až +105 °C. Proud potřebný pro ovládání je typicky jen 0,04 mA a vstup může být provozován přímo s napětím 3,3 Vin. Pro tento napěťově řízený typ tedy již není nutný sériový rezistor (jak je obvykle vyžadováno u běžných typů PhotoMOS).
„Jsme si docela jisti, že náš typ 1FormB TSON je v současnosti bezkonkurenční v celém odvětví, co se velikosti a aktuální spotřeby týče,“ říká Michael Renner z Panasonic Industry Europe a dodává: „S pouhou osminou velikosti SOP4 a 1/10 jeho současné spotřeby přispívá náš nejnovější člen rodiny PhotoMOS výrazně k úspoře místa a energie v aplikacích telekomunikace, měření, lékařského vybavení a mnoha dalších."
S tímto spínacím typem (1FormB) řady CC doplňuje Panasonic Industry svou řadu ultrakompaktních variant TSON – a opět činí krok vpřed do post-elektromechanické éry moderní reléové technologie.
Kromě mimořádně malých rozměrů jsou pro něj klíčové dostupné spínací i rozpínací typy (1FormA a 1FormB), spínací kapacita (1FormB) 60 V a 0,15 A, nízký odpor při zapnutí a nízká výstupní kapacita, vysoký teplotní rozsah, vstup citlivý na napětí, lineární výstupní charakteristiky, vysoká spolehlivost a neomezené spínací cykly a přepínání AC/DC.

Více na https://industry.panasonic.eu/cs
Foto: Panasonic

 
Publikováno: 4. 5. 2022 | Počet zobrazení: 344 článek mě zaujal 80
Zaujal Vás tento článek?
Ano