asseco Aimtec murr

Je libo vlastní atmosféru?

Povinné respirátory začínají s ústupem covidu „vycházet z módy“, nicméně firma Dyson se rozhodla vstoupit do byznysu s čistým vzduchem a bojem proti respiračním ohrožením svým originálním stylem.

 

Příští rok chce uvést na trh ventilátorem poháněnou osobní masku Dyson Zone na čištění vzduchu včetně sluchátek pro potlačení hluku. Maska přefiltruje vzduch a zachytí 99 % částic o velikosti 0,1 mikronu. Dva malé precizně navržené kompresory v každém sluchátku nasávají vzduch přes dvouvrstvé filtry, zatímco záporně nabité elektrostatické filtry zachycují ultrajemné částice, jako jsou alergeny. Uhlíková vrstva obohacená draslíkem zachycuje plynné znečišťující látky, jako NO2 a CO2. Dyson dodává nástavec na pokrývku obličeje, který tvoří těsnění a splňuje filtrační standardy FFP2.
Uživatel může náustek sejmout a poslouchat pouze sluchátka. Za ventilátory a filtry je vtlačen neodymový elektroakustický měnič s víceúrovňovým aktivním potlačením hluku a funkcemi, na které jsme zvyklí včetně mikrofonu pro volání, režimů průchodu okolního prostředí, ladění a ekvalizéru založeného na aplikaci.

Foto: Tom Bunnig/Dyson

 
Publikováno: 4. 5. 2022 | Počet zobrazení: 738 článek mě zaujal 129
Zaujal Vás tento článek?
Ano