asseco Aimtec murr

Světově nejtenčí hodinky

Luxusní značka Bulgari uvedla na trh kolekci mechanických hodinek Octo Finissimo Ultra, které představují doklad filigránské práce, s tloušťkou pouhých 1,8 mm.

 
Extrémně tenký design vyžadoval přehodnotit nejen hodinky samotné, ale i titanové články náramku a sponu, aby zůstaly proporcionální. Tenkost si vyžadovala tuhou konstrukci pro ochranu strojku, takže pro pouzdro byl použit karbid wolframu. Výrobce musel přijít s inovacemi v montáži hodinového skla a designových prvků zahrnujících řešení korunky, modul oscilátoru, diferenciální displej, modulární strukturu, bimetalové pouzdro, střední desku i zadní část pouzdra spolu se softwarem, kterými vytvořil osm patentů.
Pro úsporu místa při zachování pevnosti byly titanové pouzdro i ciferník integrovány do strojku BVL Caliber 180 pro podporu 170 dílů. Některé komponenty musely být schopny vykonávat až čtyři funkce místo jedné. K natahování a nastavení byly použity horizontální knoflíky. I přes stísněné podmínky jsou hodinky osazeny ručně natahovanou korunkou s rezervou chodu 50 hodin. Na ráčnovém kolečku je QR kód, který po naskenování otevře online materiály včetně rozhovorů, videí, 3D virtuální prohlídky hodinek a přístupu k exkluzivnímu obrázku NFT, záruce pravosti hodinek.
 
Publikováno: 4. 5. 2022 | Počet zobrazení: 683 článek mě zaujal 115
Zaujal Vás tento článek?
Ano