asseco Aimtec murr

Tisk „vetřelčích“ bot na jeden zátah

Německý designér Stephan Henrich vytvořil plně 3D tištěnou botu s názvem The Cryptide, která je inspirována mýtickými kryptidy a navržena tak, aby zanechávala záhadné stopy.

 

Obuv je vytištěna v jediném cyklu a má demonstrovat technologické možnosti tiskového systému a materiálu firmy Sintratec. Jejich design je speciálně vytvořen pro laserové spékání na systému S2 s jediným materiálem: Pryžovým elastomerem Sintratec TPE, který však svým zpracováním nabízí více různých vlastností.
Změnou tloušťky stěny se určité části obuvi stávají tužšími, zatímco jiné zůstávají pružné a měkké. Tenčí struktury jsou velmi flexibilní, zatímco silnější mohou absorbovat podstatně více energie před ohnutím. The Cryptide se skládá z podrážky s otevřeným designem, kombinované a tištěné společně se svrškem, což je v podstatě speciální tvarově přiléhavá supreflexibilní hi-tech ponožka perforovaná pro prodyšnost, zatímco podrážka je strukturálnější, navržená speciálně tak, aby zvládla síly generované při běhu i chůzi. Díky tomu je obuv nejen ergonomická, ale i pohodlná na nošení. Všech pět prstů na pokoveném designu podrážky je odděleno, takže každý se může převalovat dopředu a vytvářet stopu s dojmem ostrého drápu a záhadu, jaký tvor je tam zanechal. Ovšem je dost dobře možné, že futuristické boty zůstanou jen demonstračním exponátem Sintratecu.

 
Publikováno: 4. 5. 2022 | Počet zobrazení: 648 článek mě zaujal 126
Zaujal Vás tento článek?
Ano