asseco Aimtec murr

Specialisté na stlačený vzduch

Společnost TIBBIS působí v tuzemské kompresorové branži již od roku 1993, kdy navázala na tradiční dlouholeté dodávky rotačních lamelových kompresorů Hydrovane na náš trh.

 
Rovněž je zástupcem německého výrobce kompresorové techniky RENNER, díky čemuž je Česko jednou ze zhruba stovky zemí, kde může značka RENNER nabízet spolehlivý servis a špičkovou osobní podporu inovativní a robustní kompresorové techniky.
Středně velká rodinná firma RENNER Kompressoren disponuje moderním vývojovým a výrobním zázemím a více než 180 vysoce kvalifikovanými zaměstnanci. Díky krátkým rozhodovacím procesům a flexibilitě dokáže nabízet rychlé, přizpůsobivé a individuální řešení pro každý zákaznický požadavek na stlačený vzduch pro průmyslovou i řemeslnou výrobu.
Portfolio kompresorů značky RENNER zahrnuje šroubové kompresory se vstřikováním oleje nebo vody, pístové kompresory, bezolejové kompresory SCROLL, kompresory a systémy s regulací otáček nebo přímým pohonem ve výkonovém rozsahu od 1,5 až 355 kW. Celkově čítá sortiment přes 6000 modelů kompresorů, které mohou být přizpůsobeny nejrůznějším potřebám a parametrům od cílového tlaku až po spotřebu energie.
Zejména u šroubových kompresorů s plynulou regulací otáček lze ušetřit až 35 % nákladů na energii. Instalace kompresorů této značky jsou účinné a spolehlivé a společnost TIBBIS je schopna nabídnout k nim veškeré příslušenství pro stlačený vzduch a zajistit tak komplexní služby v oblasti dodávky stlačeného vzduchu.

Kompresory, na které je spolehnutí

Portfolio RENNER bylo nedávno rozšířeno o vícenásobný systém RSDKM(F)-PRO ve výkonovém rozsahu 6,0–22,0 kW. Šroubové kompresory s asymetrickým profilem jsou určeny pro průmyslové použití. Při jejich vývoji byla nejdůležitějšími kritérii efektivita, dlouhá životnost a jednoduchá nenákladná údržba, přičemž konstruktéři kladli důraz i na vysoký výkon stlačeného vzduchu, nízké nároky na prostor a snadno dostupné díly pro údržbu.
Vícenásobný systém RSDKM(F)-PRO lze konfigurovat individuálně – libovolné dva kompresory ve výkonovém rozsahu od 3 do 11 kW ze standardní řady lze podle potřeby kombinovat s různými možnostmi jako efektivní vícenásobný systém.
Díky tandemovému provedení je tato řada také při instalaci zvláště úsporná na místo. Další výhodou z hlediska snadné údržby je mobilní kondenzační sušička, s níž lze bez problémů manipulovat podle potřeby.
Řada vyniká také zvýšenou provozní spolehlivostí. Například v případě poruchy (nebo údržby) na jednom kompresoru je dodávka stlačeného vzduchu částečně zajištěna druhou kompresorovou jednotkou, která přebírá její práci, takže nedochází k jejímu kritickému přerušení.

Nové ovládání

Kompresory jsou nově vybaveny konfigurovatelným dotykovým ovládáním RENNERtronic Plus Touch. K dispozici jsou dva dotykové displeje: 4,3palcový RENNERtronic Touch a 7palcový RENNERtronic (Plus) Touch. S jejich využitím je výroba stlačeného vzduchu koordinována inteligentním řízením kompresoru, což optimalizuje spotřebu energie a zvyšuje provozní spolehlivost.
Spolehlivý provoz kompresoru, kdy je systém optimálně řízen i monitorován, zvyšuje ekonomiku provozu. Použitelnost a struktura menu jsou jednoduché a srozumitelné, vstupy a výstupy lze flexibilně upravovat.
Za pozornost stojí speciální funkce ovládání, připomínající ovládání na smartphonu, a servisní zobrazení po uplynutí intervalu provozních hodin. Kromě toho nabízí RENNERtronic (Plus) Touch ovládání změny základního zatížení. Možné je i připojení přídavných snímačů, jako je senzor tlakového rosného bodu včetně schémat.

Ekonomika provozu


Řada RSDKM(F)-PRO významně šetří náklady – v tomto případě náklady na instalaci. Oba kompresory jsou již z výroby napojeny na jeden zásobník stlačeného vzduchu a kondenzační sušičku, takže ke zprovoznění zbývá pouze připojení k síti stlačeného vzduchu. Kromě toho lze systém snadno přemístit pomocí vysokozdvižného vozíku a umístit jej i v relativně malém prostoru.

V letošním roce byla uvedena na trh i nová řada šroubových kompresorů s označením RS-PRO a RSF-PRO, které disponují výkonovým rozpětím od 15 až do 37 kW. V portfoliu nahradí stávající modely RS/RSF 18,5–30 kW, díky čemuž je koncept úspěšné řady RS-PRO nyní kompletní.
Řada kompresorů RS-PRO byla vyvinuta pro průmyslové využití v nepřetržitém provozu. Kompresory jsou vybaveny jednodušším napínáním řemenů, což ve svém důsledku dále snižuje náklady na servis. Jednoduchost, spolehlivost a nízké náklady jsou ostatně základem této řady kompresorů. Všechny tyto aspekty, spolu s novým dotykovým ovládáním v českém jazyce a profesionálním servisem, který zajišťuje společnost TIBBIS, určují vysoký uživatelský komfort při používání kompresorů RENNER.

Petr Novák, TIBBIS
www.tibbis.cz
Foto: RENNER
 
Publikováno: 3. 6. 2022 | Počet zobrazení: 347 článek mě zaujal 75
Zaujal Vás tento článek?
Ano