asseco murr

IoT monitoruje výrobu

Jste si jisti, že vaše frézy, soustruhy, lisy nebo tiskařské stroje opravdu jedou na 100 %? Pomoci zjistit skutečný stav je úkolem systému IQHUBS stejnojmenné firmy.

 

Jde o neinvazivní a bezdrátové řešení, bez nutnosti zasahovat do rozvodů výrobních zařízení, takže instalaci zvládne každý, jak zdůrazňuje výrobce. Zejména malé a střední výrobní firmy tak získají doslova přes noc kompletní přehled o výrobě i stavu strojů 24/7 na mobilu, tabletu nebo PC. Nasazení hardwaru se senzory na stroj je otázkou minut. Není totiž třeba cokoli konfigurovat ani žádnou součinnost s IT specialisty, a v 90 % případů není nutné ani zastavovat výrobu.
IQHUBS ukáže reálný výkon strojů, počet kusů vyrobených za směnu, nebo kolik je ještě třeba vyrobit do splnění normy. Dokáže odhadnout dokončení konkrétní zakázky, kolik motohodin stroj běžel od poslední údržby, jakou dobu zabere přenastavení na jiný výrobek nebo nejčastější závady a příčiny odstávky, identifikace slabých míst apod.
Systém IQHUBS funguje na principu pronájmu (SaaS), tzn., že vstupní investice ze strany zákazníka je nulová, platí se jen měsíční pronájem služby, v níž je zahrnut hardware, servis, updaty softwaru a školení. Měsíční náklady na stroj se pohybují v řádech stokorun podle počtu a typu senzorů. První hardware s měřicími senzory je poskytnut bezplatně, další si zákazník může pronajmout podle svých potřeb.
Výrobce zdůrazňuje, že za minimální náklady tak má uživatel zajištěny úspory v desítkách procent a neúčtuje si žádné další poplatky za cokoli.

Jan Přikryl
Foto: IQHUBS

 
Publikováno: 4. 6. 2022 | Počet zobrazení: 351 článek mě zaujal 89
Zaujal Vás tento článek?
Ano