asseco murr

Návštěva v zeleném království ENGEL

V dubnu prezentovala ve svém ústředí v rakouském Schwertbergu společnost ENGEL novou značku a produktovou řadu strojů, vyráběných v Číně pod názvem Wintec. Jde o jeden z významných milníků dodavatele technologií pro plastikářský průmysl.

 

Wintec je nový brand skupiny ENGEL se zaměřením na standardizaci v oblasti vstřikování plastů. Jak uvedl ředitel divize Wintec Richard Fröhlich, byl vytvořen s využitím zkušeností z technického vývoje rakouského výrobce a ekonomických výhod vyplývajících z umístění výrobního závodu v Číně. Od roku 2021 byly stroje této značky uvolněny i pro prodej mimo asijský trh. Nyní tak jsou k dispozici i v Evropě včetně ČR.

Separátně i společně
ENGEL se tak bude specializovat na standardní stroje a složitější hi-tech aplikace, jako je vícekomponentní vstřikování, integrace různých technologií, 3K a 4K vstřikování apod., zatímco poptávku po jednodušších zařízeních na standardní aplikace by měla pokrývat značka Wintec. Obě značky jsou však zastřešeny společným servisem i zajištěním pozáručních oprav v režii firmy ENGEL a jednou rodinou, která řídí firmu už ve 4. generaci. Výjimečné je i to, že na rozdíl od běžné praxe v čínských podmínkách, kde jde obvykle o joint venture, v němž mívá čínský partner rovnocenný či většinový podíl, je 100% vlastníkem čínského podniku Engel Machinery Changzhou s výrobní kapacitou přes 300 strojů ročně rakouský výrobce, který zajišťuje i vývoj. Také všechny výrobní stroje jsou evropské provenience a výroba samotná probíhá podle vysokých evropských standardů a s důslednou ochranou špičkového know-how. Například program pro CNC vstřikování byl vyvinut a odladěn v Rakousku, poté implementován na identickém stroji v Číně. Tam má výrobce kromě továrny v Changzhou ještě závod v Šanghaji, který se zaměřuje na stroje ENGEL určené hlavně pro pokrytí poptávky asijského regionu. Spolupráce mezi jednotlivými závody je ale velmi aktivní a celá řada komponent se vyrábí právě v Changzhou.
Obdobně funguje i kooperace mezi různými továrnami ENGEL po světě, takže např. kompetenční centrum v St. Valentinu vyrábí a dodává plastifikační jednotky, šneky a komory nejen pro tam vyráběné stroje Victory, ale pro všechny výrobní závody skupiny. Podobně vznikají další stroje v továrně v jihočeské Kaplici, což je vůbec největší výrobní zařízení firmy na světě, jež jsou následně finalizovány a dovybavovány řídicí jednotkou v mateřském závodě ve Schwertbergu. V Kaplici, kde jsou nyní tři výrobní divize a zhruba tisícovka zaměstnanců, probíhá výroba základů strojů a rozvaděčů.

Wintec zblízka
Koncepčně jde o dvoudeskový stroj, na jehož vývoji se podíleli i čeští inženýři z konstrukčního oddělení v Kaplici, kteří metodou konečných prvků počítali tuhost stroje, takže „exotický“ Wintec má částečně i české kořeny. Cílem bylo vyvinout spolehlivý standardní stroj pro jednokomponentní aplikace, kde se nepočítá s rozsáhlejšími možnostmi konfigurovatelnosti, speciálních úprav a modifikací, a to bez jakéhokoli snížení kvality, na níž si výrobce tradičně zakládá. To umožnilo už od počátku koncipovat stroj jako velice kompaktní řešení, s výrazně sníženou spotřebou elektrické energie, kterým překonává konkurenci ve své třídě. Vzhledem k tomu, že jeho primárními soupeři jsou hlavně low-cost asijské stroje starší konstrukce, je výhodou Wintecu moderní koncept evropského střihu bez doteku mezi upínacími deskami a měřením jednoho z klíčových parametrů – jejich paralelity – ve standardní výbavě.
Tyto přednosti, stejně jako koncepce, na kterou ENGEL u těchto strojů vsadil, se ukázaly jako trefa do černého, což potvrzuje vysoký zájem, kterému se stroje Wintec těší mezi firmami již od svého uvedení na trh. Umožnují totiž nabídnout vyšší produktivitu (téměř o čtvrtinu ve srovnání s konkurencí), opakovatelnost, přesnost a spolehlivost, a to i díky použití vysoce kvalitních komponent osvědčených dodavatelů, jako je hydraulika Bosch Rexroth, elektromotory Baumuller apod., zajišťující špičkové výkonové parametry. Pro řízení je použít stejný software, jaký využívají stroje ENGEL, vizualizace i ovládání jsou identické. Wintec je rovněž nabízen s integrovaným robotem Viper.
„Provedli jsme celou řadu testů a porovnání s konkurencí, a Wintec byl u produktů se zhruba minutovým cyklem o 6 sekund (což je asi o 10 %) rychlejší a produkoval podstatně méně zmetků. Podobně silné výhody nabízí u spotřeby energie, což je při dnešních cenách jeden z klíčových argumentů. Vděčí za to energeticky úsporným servohydraulickým pohonům, stejně jako řadě konstrukčních prvků a vylepšení.

Očekávaná životnost stroje je odhadována mezi 15 a 20 lety, závisí na provozních podmínkách, správné péči a údržbě, což je výrazně delší doba, než s jakou se obvykle lze setkat u levné asijské konkurence.
Kombinace vstřikovacích jednotek a uzávěrů je u strojů Wintec sice víceméně daná, zatímco u strojů ENGEL se nabízí široká škála konfiguračních možností, nicméně portfolio výkonnostních verzí od 4,5 do 22 kN upínací síly a šneků (pro každou kombinaci jsou k dispozici tři vstřikovací jednotky s různou upínací silou a tři průměry šneků) pokrývá požadavky více než 85 % běžných zákazníků.

„Zelené“ impérium překonalo i živelnou pohromu
Prezentace novinky byla i příležitostí k návštěvě jedné z továren, kde stroje v typicky hráškově zeleném designu vznikají. Výrobní závod ve Schwertbergu, který je jednou ze tří rakouských továren společnosti, je zaměřen na menší a střední stroje do uzavírací síly 6500 kN, ten doplňují výrobní závod pro velké stroje s uzavírací silou 3500 až 55 000 kN v St. Valentinu a výrobní závod pro roboty a automatizované systémy v Dietachu. Na ně úzce navazuje výroba komponent v jihočeské Kaplici a továrna v německém Hagenu zaměřená na automatizační zařízení.
Továrnu ve Schwertbergu katastrofálně zdevastovala povodeň, která město ve dvou vlnách zasáhla v roce 2002 a prakticky kompletně zničila veškeré strojní vybavení. Přežil jediný stroj, který byl kdysi dodaný firmou TOS Čelákovice a který funguje ve Schwertbergu dodnes. Tato událost byla sice dramatickým zásahem do života firmy, ale zároveň iniciovala její mohutnou modernizaci a další rozvoj. Kromě obnovení výroby došlo i k vybudování technologického centra, kde se stroje zkoušejí i prezentují zákazníkům, kteří mají možnost vidět svůj vybraný stroj přímo ve výrobě. Také zde vznikají i ukázky prezentované na stránkách firmy pro projekt on-line virtuální platformy ENGEL live e-xperience.
V budově centra je i „muzejní“ sekce věnovaná historii firmy od roku 1945, kdy ji Ludwig Engel založil. Je zde vystaven i první stroj používaný pro výrobu firmy, patentování prvního lisu na plasty značky Engel v roce 1948, uvedení prvního vstřikovacího lisu v roce 1951, a v roce 1959 už firma nabízela kompletní řadu vstřikolisů. A úspěšným pokračováním je i nedávné uvedení strojů Wintec.

Josef Vališka
Foto: Archiv TMP

 
Publikováno: 4. 6. 2022 | Počet zobrazení: 359 článek mě zaujal 87
Zaujal Vás tento článek?
Ano